Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Vaikams - saugaus eismo aikštelė

Trečiadienis, 12 April 2017 08:47 Parašė 

O ta aikštelė žada virsti mini miesteliu: su gatvėmis, pėsčiųjų perėjomis ir šviesoforais. Bet – viskas iš pradžių. Jonavos automobilių sporto klubo „Žaibelis“ direktorius, Saugaus eismo komisijos (SEK) narys Edvinas Preckailo, ne sykį organizavęs vaikams varžybas elektromobiliais, pagalvojo, kad visai neblogai būtų mažiesiems Jonavoje įrengti „miestelį“, kuriame jie galėtų pasimokyti, kaip reiktų elgtis gatvėse, pėsčiųjų perėjose ir pan. Šia mintimi pasidalijo su SEK pirmininku Erlandu Andrejevu ir abu kreipėsi į laikinai einantį mero pareigas Eugenijų Sabutį. Idėjai pritarta be jokių abejonių.

Praėjusį pirmadienį apžiūrėta vieta Lietavos stadione, šalia futbolo aikštės. Plotas (apie 10 arų) pakankamas nubraižyti linijas, pažymėti perėjas, įrengti šviesoforus, taip pat ir mokomuosius stendus, kad tėvai, atvedę čia vaikus, galėtų patys pravesti saugaus eismo pamokėles.

Jei viskas sklandžiai dėliosis, galbūt pirmoji saugaus eismo pamoka įvyks jau rugsėjo mėnesį.

O kol kas pirmieji aikštelę elektromobiliais išbandė mažieji „ralistai“ – lenktynininko Andriaus Spietinio sūnus Jonas (5 m.) ir dukra Eglė (3 m.).

Kaip „Alio Jonavai“ sakė bendruomenės pareigūnė Larisa Paklina, išties džiugu, kad yra žmonių, besirūpinančių vaikų saugumu. „Mums stacionari mokyklėlė pasimokyti, atlikti praktines užduotis labai reikalinga: dėl to tekdavo vaikus vežti į Kauną. O dabar jau greitai čia, Jonavoje, saugaus eismo aikštelėje, galėsime įtvirtinti saugaus eismo įgūdžius“, – teigė bendruomenės pareigūnė.

Monika KRISTINAITYTĖ