Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Skaitovų naktis „Lietuvos piliakalnių paslaptys“

Antradienis, 11 April 2017 10:58 Parašė 

Jonavos r. Bukonių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko tradicinė skaitovų naktis. Šių metų tema – „Lietuvos piliakalnių paslaptys“, skirta 2017-iems - Piliakalnių metams. Tai vienas iš renginių mokinių skaitymo gebėjimams stiprinti. Džiaugiamės ir dėkojame į mūsų kvietimą atsiliepusiems ir kartu su mumis smagiai laiką praleidusiems Jonavos rajono Upninkų pagrindinės mokyklos mokiniams ir jų mokytojai Margaritai Danilevičienei.

Kartu su kolege Dovile Bisigirskiene ir mokyklos bibliotekininke Skirmante Šimoniene organizuodamos šį renginį norėjome, kad veiklos, užsiėmimai mokiniams patiktų, paliktų tik geriausius įspūdžius. Todėl šįkart mokiniams teko pabūti ir istorijos detektyvais, narplioti ir atlikti įvairias kūrybines užduotis, sukti galvas sprendžiant detektyvinius galvosūkius, kurti ir vaidinti legendas apie Lietuvos piliakalnius. Taip pat keliauti „padavimų keliais“ ieškant mokykloje paslėpto lobio. Ši užduotis mokiniams ypač patiko. Įpusėjus vidurnakčiui, patogiai įsitaisę bibliotekoje skaitėme gražiausius padavimus apie Lietuvos piliakalnius, dalyvavome viktorinoje „Mitas ar tikrovė?“ Viso renginio metu stebėjomės ir džiaugėmės mūsų mokinių kūrybiškumu, aktoriniais sugebėjimais, turimu žinių bagažu, gebėjimu bendrauti ir bendradarbiauti.

Skaitovų naktis prabėgo nepastebimai. Ryte beliko pasidalinti įspūdžiais, mintimis apie renginį ir palinkėti vienas kitam kitais metais vėl susitikti.

Aistė Pilipavičiūtė, Jonavos r. Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro lietuvių kalbos mokytoja