Paskelbtas Sportas

„Achema-KKSC“ tinklininkės pasidabino sidabro medaliais

Pirmadienis, 10 April 2017 09:04 Parašė 

Savaitgalį Šiaulių arenoje karaliavo tinklinis. Dvi dienas geriausios šalies vyrų ir moterų komandos susigrūmė dėl šio sezono apdovanojimų.

Vyrų tinklinio čempionato mažajame finale užvirė tikra vyriška kova, nes komandoms prireikė ir vadinamojo „auksinio“ seto. Raseinių „Norvelita“ tinklininkai pirmajame mače 3:0 įveikė Kelmės „Etovis“ ekipą. Tai buvo apskritai pirmoji raseiniškių pergalė prieš varžovus čempionate. Iki dviejų pergalių rungtyniaujančios komandos sekmadienį sužaidė antrąsias rungtynes, kuriose kelmiškiai atsirevanšavo ir varžovus įveikė rezultatu 3:1. Ekipoms prireikė žaisti auksinį setą. Jį 15:13 laimėjo raseiniškiai. „Norvelita“ klubas tapo bronzos medalių laimėtoju.

Finale visi setai buvo itin atkaklūs, tačiau abejose rungtynėse savo pranašumą įrodė Vilniaus „Kolegija/Flamingo Volley“ klubas. Sostinės tinklininkai varžėsi su šeimininkais, Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tinklininkais. Pirmąsias rungtynes vilniečiai laimėjo 3:0, o antrąsias – 3:1 bei tapo nugalėtojais.

Tuo tarpu Lietuvos moterų tinklinio čempionato finaluose pergales pasiekė Alytaus ir Kauno tinklininkės. Mažajame finale dėl trečiosios vietos Alytaus „Prekyba-Parama“ dukart 3:1 ir 3:0 įveikė Vilniaus „SM Tauras-„Claire“-VTC“ ekipą bei pasidabino trečiosios vietos medaliais.

Finale susitiko šių metų Baltijos moterų lygos nugalėtoja Kauno „Kaunas-ASU“ ekipa ir Jonavos „Achema-KKSC“ klubas. Pirmosios rungtynėse Lijos Darandovienės auklėtinės po dviejų setų dar tikrai nedėjo taško mače, nes rezultatas buvo taikus 1:1. Visgi, kituose pajėgesnės buvo kaunietės, kurios laimėjo rungtynes rezultatu 3:1.

Sekmadienį šių komandų antrosiose rungtynėse „Achema-KKSC“ tinklininkėms, norint pakovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, reikėjo viską nukelti į tą auksinį setą. Tačiau ir šiose rungtynėse pritrūko ir jėgų, ir sėkmės. Jonavietės nusileido „Kaunas-ASU“ komandai rezultatu 0:3 ir tapo antrosios vietos laimėtojomis.

„Galima teigti, kad pritrūkome jėgų, - po finalinių kovų kalbėjo „Achema-KKSC“ komandos trenerė L. Darandovienė. – Mūsų jaunimas be poilsio žaidė trečią savaitgalį iš eilės, o dėl traumos neturėjome pagrindinės sudėties žaidėjos Ramintos Petrauskaitės. Mes daug nuveikėme, kad patekome į finalą. Prieš sezoną iškeltus uždavinius patekti į Baltijos lygos aštuonetą ir žaisti šalies čempionato finale įvykdėme“.

GYTIS RAMANAUSKAS