Paskelbtas Sportas

Pirmą kartą vykusiame Lietuvos diskgolfo taurės turnyre – jonaviečių sėkmė

Pirmadienis, 10 April 2017 09:03 Parašė 

Pirmą kartą Lietuvoje prasidėjo šalies diskgolfo taurės turnyras, kuris suskirstytas į penkis etapus. Šio turnyro tikslas – kuo daugiau Lietuvos bei užsienio žaidėjų suteikti turnyrinės praktikos ir malonumo, kartu populiarinti diskgolfo parkus ir patį žaidimą. Šis turas susideda iš penkių etapų, į kuriuos kviečiami ne tik aukšto meistriškumo ar pažengę, bet ir turnyruose niekada nedalyvavę šios sporto šakos entuziastai.

Praėjusią savaitę pirmojo etapo varžybos vyko Vilniuje, Pavilnių regioniniame parke. Šiame pirmajame tokio pobūdžio diskgolfo varžybose susirinko 65 žaidėjai iš Lazdijų, Zarasų, Jonavos rajonų bei Kauno ir Vilniaus, o taip pat svečiai iš kaimyninės Latvijos.

Net penkis varžybų apdovanojimus iškovojo sostinės atstovai, du iškeliavo į Šveicariją (Jonavos r.), po vieną medalį iškovojo Zarasų bei Kauno žaidėjai. Šiame etape pasižymėjo ir Latvijos diskgolfininkai, kuriems pavyko išsivežti du apdovanojimus. Tris geriausių naujokų prizus iškovojo Lazdijų rajono diskgolfo entuziastai.

Taurės turnyro dalyviai žaidė penkiuose divizionuose. Atvirajame geriausiai pasirodė Lietuvos diskgolfo lyderiai iš Vilniaus – keturiskart šalies čempionas Gabrielius Gricius, dabartinis čempionas Mindaugas Pošius ir trečią reitingą Lietuvoje turintis Pranciškus Gricius.

Kitame divizione paminėtas ir Jonavos vardas. Moterų grupėje stiprią konkurenciją iš Latvijos atlaikė ir po permainingos kovos nugalėjo dukart Lietuvos čempionė Mireta Jurgelevičiūtė iš Šveicarijos. Ši diskgolfininkė įveikė vienas geriausių Latvijos diskgolfo žaidėjų Anną Riekstiną bei Elizą Dalbiną.

Meistrų divizione (40+ amžiaus grupė) nugalėjo vilnietis, dukart šalies diskgolfo čempionas Tadas Ūselis. Po kovos taškas į tašką du žaidėjai savo kovas baigė visišką lygybe, todėl šios sporto šakos entuziastas iš Šveicarijos Miroslavas Jurgelevičius ir kaunietis Raimondas Mikalkėnas pasidalino antrąją vietą.

Vaikų iki 15 metų amžiaus divizione nugalėjo Lietuvos žiemos čempionato nugalėtojas Aidas Stončius iš Vilniaus, nedidele persvara įveikęs Ievą Navickaitę iš Zarasų rajono. Įdomu, kad vaikų diviziono prizininkai rezultatais aplenkė nemažai varžybose dalyvavusių suaugusiųjų.

Pažintiniame naujokų divizione po apdovanojimą pelnė geriausi žaidėjai tarp vyrų, moterų, berniukų ir mergaičių. Geriausią rezultatą šiame divizione pasiekė Lazdijų rajono Šventežerio mokyklos kūno kultūros mokytojas Ričardas Čepononis.

„Pirmą kartą rengiame Lietuvos diskgolfo taurės varžybas ir jau pirmajame etape buvome nustebinti dalyvių gausa. Manau, tai rodo, kad diskgolfas Lietuvoje vis populierėja, o šio žaidimo entuziastai yra išsiilgę varžybų. Lietuvos taurės turo vienas pagrindinių tikslų yra populiarinti diskgolfą Lietuvoje. Tad organizatoriams buvo ypač malonu sulaukti turnyre net 20 pradedančiųjų žaidėjų, kurie ne tik varžėsi tarpusavyje dėl geriausių naujokų prizų, bet ir turėjo progą pažaisti kartu su tituluotais diskgolfo žaidėjais. Pirmojo etapo sėkmė labai optimistiškai nuteikia prieš tolimesnius taurės etapus“ - po varžybų kalbėjo Lietuvos diskgolfo taurės organizatorius, Vilniaus diskgolfo klubo direktorius Skirmantas Bikelis.

Lietuvos taurės varžybos vyks penkiais etapais – Pavilniuose, Kaune, Nedožinkoje (Zarasų r.), Klaipėdoje ir Survilų sodyboje Barborlaukyje (Jonavos r.). Antrasis etapas vyks jau po dviejų savaičių, balandžio 23 dieną visiškai naujame diskgolfo parke Kaune, Neries pakrantėje šalia Santakos.

GYTIS RAMANAUSKAS