Paskelbtas Aktualijos

Turintiems POLA kortelę – gerokai didesnė nuolaida

Ketvirtadienis, 06 April 2017 08:53 Parašė 

Jonavos rajono taryba pritarė UAB „Jonavos autobusai“ iniciatyvai: jau nuo balandžio 1-osios įsigaliojo sprendimas suteikti teisę įsigyti važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais bilietą su 80 proc. nuolaida asmenims, turintiems POLA kortelę ir vienam jį lydinčiajam asmeniui.

Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymas POLA kortelių turėtojams ir jį lydinčiajam asmeniui nenumato jokių nuolaidų, įsigyjant važiavimo bilietus reguliaraus susisiekimo autobusuose ar važiavimo nemokamai. Savivaldybė savo nustatyta tvarka gali papildomai leisti įsigyti važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais bilietą su nuolaida ir kitų kategorijų asmenims, taip pat įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida tam tikromis savaitės dienomis ar paros valandomis. Su šiomis lengvatomis susijusias išlaidas savivaldybė kompensuoja iš savo biudžeto lėšų.

Tie, kam aktualu, turbūt žino, kad, nuo 2014 m. vykdydama projektą „Kartu sveikti lengviau“, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) vėžiu sergantiems asmenims nemokamai išduoda POLA kortelę, pateikus asmens dokumentą ir onkologinės ligos diagnozę patvirtinantį dokumentą. Jeigu onkologinė liga diagnozuojama nepilnamečiui, kortelė gali būti išduodama vienam iš jo tėvų ar globėjų. Kortelė yra vardinė su unikaliu numeriu, paslaugų teikėjas visada turi teisę paprašyti asmens dokumento ir POLA garantuoja, kad pagalba pasinaudos tik tie, kam ji yra skirta.

Kaip sakė UAB „Jonavos autobusai“ direktorius Otaras Urbanas, Jonavos rajone šiuo metu yra apie 15 asmenų, turinčių POLA korteles.

UAB „Jonavos autobusai“ aptarnaujamuose vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutuose suteikti teisę įsigyti važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais bilietą su 80 proc. nuolaida asmenims, turintiems POLA kortelę ir vienam jį lydinčiajam asmeniui, pritarė ir bendrovės stebėtojų taryba.

Karolina VIČIŪTĖ