Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Jonava“ nusiteikusi iš čempiono atimti taškų

Trečiadienis, 05 April 2017 11:04 Parašė 

Pergalės įkvėptos „Jonavos“ ekipos A lygos penktame ture lauks bene rimčiausias išbandymas – čempionas Vilniaus „Žalgiris“, kuriam jonaviškiai žada mesti rimtą iššūkį.

Praėjusiame ture „Kauno Žalgirį“ 5:2 (2:0) įveikę „Jonavos“ futbolininkai nutraukė trejų lygiųjų seriją ir savų gerbėjų akivaizdoje įsirašė pirmą pergalę, kuri padėjo užkopti į trečią lygos lentelės vietą. Po ilgos pertraukos pagaliau į aikštę grįžęs krašto gynėjas Julius Aleksandravičius teigė, kad varžovas yra grėsmingas, bet jis su komandos draugais galvoja tik apie taškų išsivežimą iš Vilniaus.

„Žalgiris“ – daugkartinis šalies čempionas, turintis savo stiprų branduolį ir braižą. Tai tikrai pajėgi komanda, kurią sustiprino Darvydo Šerno, Georgo Freidgeimo grįžimas, bet ketiname viską padaryti, kad iš jų atimtume taškų. Mes galime žaisti su kiekviena komanda, ne išimtis ir vilniečiai“,– prieš išvyką į sostinę kalbėjo gynėjas.

A lygos lentelės lyderis „Žalgiris“ (9 taškai, 3 pergalės, 1 pralaimėjimas) praėjusiame ture 1:0 (0:0) iškovojo sunkią pergalę prieš „Trakus“. Be to, sezono pradžioje vilniečių puolimas neblizga – pergales jie iškovojo tik minimaliu skirtumu. Tuo metu „Jonava“ – kol kas daugiausia įvarčių lygoje mušanti komanda, savo sąskaitoje turinti net 9 tikslius smūgius.

„Svarbiausia – geras nusiteikimas rungtynėms, koncentracija, kieta gynyba ir sėkmingai įgyvendintos kontratakos. „Žalgiris“ stengsis kontroliuoti kamuolį, žaisti savo žaidimą, bet mes nesiruošiame tik gintis“, – ryžtingai kalbėjo Julius Aleksandravičius.

Ekipos vyr. treneris Donatas Vencevičius gynėjui praėjusį savaitgalį suteikė šansą po pusmečio pertraukos pirmą kartą išbėgti į aikštę.

„Pradžioje net buvo šioks toks jaudulys. Labai malonus jausmas išbėgti į aikštelę prie savų žiūrovų, net šiurpuliukai nubėgo per kūną, buvau to pasiilgęs. Komandoje nuotaikos po pergalės puikios, nes mums svarbiausia buvo tie trys taškai“, – pasakojo visą rungtynių laiką žaidęs traumą išsigydęs futbolininkas.

Praėjusiose rungtynėse „Jonava“ praleido du įvarčius ir tai, J. Aleksandravičiaus nuomone, yra koncentracijos stoka bei dar ne visiškas gynybos linijos susikalbėjimas.

„Didžiausia mūsų problema gynyboje – koncentracijos stoka: turi pasiimti žmogų ir dengti jį iki galo. Dar sezono pradžia, reikia laiko vieniems kitus suprasti, greitai reaguoti. Bet bėgant laikui, mano nuomone, viskas bus gerai. Treniruotėse sprendžiame, analizuojame, bet rungtynėse išlenda tokie epizodai kaip praėjusį kartą. Tokių klaidų su „Žalgiriu“ sau leisti negalėsime“, – sakė J. Aleksandravičius.

Pirmas šio sezono „Žalgirio“ ir „Jonavos“ susitikimas 20.00 val. įvyks Vilniaus „Sportimos“ manieže.

fkjonava.lt informacija