Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Jonavos jaunosios futbolininkės – čempionato nugalėtojos

Pirmadienis, 03 April 2017 08:43 Parašė 

Penktadienį į Jonavos sporto areną bei „Neries“ pagrindinės mokyklos sporto salę atvyko šešios futbolo komandos, kurios susirungė finaliniame etape. Jame varžėsi 2002 metų gimimo ir jaunesnės futbolininkės. Šiame salės futbolo finaliniame etape be šeimininkių Jonavos KKSC „EOS-Aušra“ (trenerė Eglė Kazlauskienė) ekipos, varžėsi Mažeikių ir Šiaulių bei trys komandos iš Vilniaus.

Burtai lėmė, kad B pogrupyje varžėsi Šiaulių SG-FA, Vilniaus FM ir Vilniaus MFA „Žalgiris“, kurios pajėgiausią komandą aiškinosi „Neries“ pagrindinės mokyklos sporto salėje. Būtent jaunosios žalgirietės užėmė pirmąją vietą ir pateko į šių varžybų finalą, o kita sostinės ekipa buvo antra, todėl galutinėje įskaitoje dėl trečiosios vietos susigrūmė su A pogrupio antrąją vietą užėmusia komanda.

Kaip parodė įvykiai aikštelėje, A pogrupyje sporto arenoje sau lygių neturėjo šeimininkių ekipa. Pirmosiose rungtynėse jonavietės susitiko su sostinės MFK „Žalgiris“ komanda ir įrodė savo pranašumą aiškia persvara. Jonavos salės futbolininkės įveikė varžoves 4:0. Nugalėtojų gretose du įvarčius pelnė Judita Sabatauskaitė, po vieną pridėjo – Milita Ragauskaitė bei Orinta Vasiliauskaitė.

Pirmąją vietą pogrupyje KKSC „EOS-Aušra“ ekipa garantavo mače su Mažeikių FK „Triumfas“ penketu. Pirmoji rungtynių pusė nebuvo rezultatyvi ir jonavietėms pavyko pelnyti bent vieną įvartį, bet po pertraukos vaizdas aikštelėje pasikeitė ir šeimininkės sutriuškino mažeikiškes, nors ir pačios praleido įvartį. Pergalę Jonavos futbolininkės šventė rezultatu 5:1, o J. Sabatauskaitė šįkart kartu su Greta Markauskaitė įmušė po du įvarčius, vieną į savo sąskaitą įsirašė Eva Gecevičiūtė.

Kovoje dėl penktosios vietos Vilniaus MFK „Žalgiris“ 2:1 įveikė Šiaulių MFK „Žalgiris“ ekipą. Kovoje dėl bronzos medalių vykusioje atkaklioje kovoje Vilniaus FM taip pat 2:1 pranoko Mažeikių komandą.

Finalo buvo laukta atkaklaus, bet galutinis susitikimo rezultatas permainingos kovos nerodo. Eglės Kazlauskienės treniruojamos jaunosios Jonavos futbolininkės, vedamos J. Sabatauskaitės, lengvai rezultatu 4:0 įveikė sostinės MFA „Žalgiris“ penketą ir tapo nugalėtojomis. Net trimis įvarčiais finale pasižymėjo J. Sabatauskaitė, vieną pridėjo E. Gecevičiūtė.

Po varžybų tokia sėkme džiūgavo KKSC „EOS-Aušra“ komandos trenerė E. Kazlauskienė, kurios treniruojamos merginos tapo pirmosiomis, išmėginusiomis naujosios Jonavos sporto arenos parketą žaidžiant futbolą. Nugalėtojų gretose rungtyniavo ir taurę bei medalius laimėjo J. Sabatauskaitė, E. Gecevičiūtė, G. Markauskaitė, M. Ragauskaitė, O. Vasiliauskaitė, Paulina Marcinkutė, Karolina Kunelytė, Gabija Valuntaitė, Ineta Šukštulytė, Viktorija Navickaitė, Irūna Blaškytė.

Po finalinės kovos vyko apdovanojimų ceremonija, kurioje taures, medalius ir kitus prizus teikė Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) generalinis sekretorius Vytautas Tutlys, Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. Apdovanotos buvo ir geriausios bei perspektyviausios šio finalinio etapo dalyvės. Jonavos KKSC „EOS-Aušra“ komandoje geriausia pripažinta P. Marcinkutė ir perspektyviausia – I. Blaškytė.

Po šio turnyro Lietuvos WU-15 merginų futbolo rinktinė balandžio 11-18 dienomis vyks į Slovėniją, kur dalyvaus „UEFA Development“ turnyre. Su šia rinktine vyks ir net penkios Jonavos KKSC „EOS-Aušra“ komandos žaidėjos: J. Sabatauskaitė, M. Ragauskaitė, Gabrielė Ragauskaitė, G. Markauskaitė ir Karolina Sarkanaitė.

GYTIS RAMANAUSKAS