Paskelbtas Futbolas

SMK „Vikingai“ šalies futsal taurės turnyre iškovojo antrąją vietą

Pirmadienis, 03 April 2017 08:38 Parašė 

Futsal A lygos čempionai Kauno "Vytis" iškovojo ir taurės trofėjų. Finalo rungtynėse "Vytis" Jonavoje įveikė vietos "Vikingus". Tačiau jau išbėgus startinėms komandų sudėtims, iš karto į akis krito tai, kad Kauno ekipoje visą penketą sudarė iš Brazilijos atvykę futbolininkai.

Šioje Jonavos komandoje rungtyniavo futbolininkai, kurie anksčiau yra ginę ir tuometinės „Lietavos“ garbę, todėl ir salės futbole jie nebuvo naujokai. Neatsitiktinai, jonaviečiai pateko į varžybų finalą, nes iki to pademonstravo valią ir įveikę ne vieną pajėgią ekipą žengė rungtyniauti dėl pagrindinio trofėjaus. Ketvirtajame etape SMK „Vikingai po pirmojo kėlinio 0:2 atsiliko prieš Naujosios Akmenės „Akmenė“ klubą, bet antroje rungtynių pusėje sumušė tris įvarčius, kurie garantavo jonaviečiams pergalę. Pusfinalyje Jonavos komandos kelyje buvo Telšių Byggvito“ penketas ir vikingai šventė gan užtikrintą pergalę rezultatu 7:4. Tuo tarpu kitai finalo dalyvei „Vyčio“ ekipai teko pavargti labiau ir 4:3 palaužę Mažeikių VIP taip pat pateko į finalą.

2016/17 metų sezono LFF Futsal taurės turnyro kulminacija įvyko sekmadienį Jonavos sporto arenoje. Finalo dvikovoje Kauno „Vyčio“ futbolininkai po įtemptos kovos palaužė Jonavos „Vikingų“ komandą 4:2 ir pirmą kartą kėlė į viršų šį trofėjų.
Jau pirmą minutę „Vytis“ išsiveržė į priekį. Standartinėje situacijoje Guesinho atliko perdavimą Thyago Brandao, kuris galingu smūgiu nuginklavo Andriaus Skorupską. Jau kitoje atakoje šeimininkai galėjo išlyginti rezultatą, bet Aurimas Mockus priešais vartus nepasiekė perduoto kamuolio.

Po kelių minučių Guesinho individualiomis pastangomis susikūrė erdvės smūgiui iš panašios pozicijos, iš kurios buvo pelnytas įvartis, bet jo smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją. Visgi, „Vikingai“ taip pat atakavo ir neleido atsikvėpti vartininkui Andsonui Da Silvai.

„Vytis“ daugiau laiko kontroliavo kamuolį ir vis bandė ieškoti kelių varžovų vartų link, tačiau viskas apvirto aukštyn kojom ir 16 minutę jonaviečiams pavyko išlyginti rezultatą. Eisvinas Utyra dešiniajame krašte atliko gražią verpstę ir, atsikratęs oponento priežiūros, smeigė tikslų smūgį į kairįjį vartų kampą. Pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 1:1.

Antrąjį kėlinį „Vytis“ vėl pradėjo greitu įvarčiu. Prasidėjus antrajai kėlinio minutei, Alexandre Naardelly sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, prasiveržė pro oponentą ir tiksliai smūgiavo į vartų vidurį.

Daugiau darbo prie savo vartų turėjo „Vikingų“ vartininkas A. Skorupskas, kuris vos ne kas antrą minutę turėjo gelbėti komandą nuo pavojingų smūgių. Visgi Jonavos klubui pavyko susikurti vieną iš retų šimtaprocenčių progų ir jie ją išnaudojo kokybiškai. 29 minutę po gražaus komandinio žaidimo Martynas Stankevičius vienu lietimu iš maždaug 6 metrų tiksliai smūgiavo į vartus.

Nepaisant praleisto įvarčio, „Vytis“ išliko pavojingi ir po kelių minučių vėl išsiveržė į priekį. Guesinho paliko kamuolį nieko netrukdomam Klebertui Ferreirai ir jis pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą.

37 minutę aikštėje netrūko dramos. Už grubų žaidimą ir kalbas su teisėju iš aikštės buvo pašalintas K. Ferreira. Nors „Vikingai“ liko žaisti daugumoje, netrukus „Vytis“ surengė kontrataką, kurioje Paulius Osauskas desperatiškai prasižengė prieš varžovą ir gavo raudoną kortelę. Neilgai trukus „Vytis“ susikūrė sau progą ir ją puikiai išpildė Guesinho.

„Vyčiui“ pavyko išlaikyti savo pranašumą ir triumfuoti rungtynėse 4:2. Kauno klubas pirmą kartą savo istorijoje iškovojo LFF Futsal taurę. Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Guesinho.
Po dvikovos vykusioje Futsal A lygos apdovanojimų ceremonijoje Guesinho atsiėmė ir geriausio sezono žaidėjo prizą. Rezultatyviausiu lygoje šį sezoną tapo "Vievio žiedo" snaiperis Gražvydas Mikulėnas.

Po rungtynių vyko apdovanojimų ceremonija ne tik šios taurės varžybų, bet apdovanotos buvo ir futsal A lygos prizininkės. Antrosios vietos taure apdovanoti SMK „Vikingai“, kurių garbę ginė ir antrosios vietos taurę laimęjo Andrius Skorupskas, Raimondas Gogis, Paulius Osauskas, Eisvinas Utyra, Martynas Stankevičius, Žymantas Tumėnas, Albertas Ramonas, Denisas Šichranovas, Modestas Gabulas, klubo vadovas Aurimas Mockus bei finale nerungtyniavę Lukas Miščiukas, Artūras Rocys bei Benas Spietinis.

Rungtynių statistika:

Jonavos SMK „Vikingai“ – Kauno „Vytis“ 2:4 (1:1)

Jonavos sporto arena.

Teisėjai: Aurimas Strolė, Mantas Pomeckis.

Įvarčiai: 1 min. T. Brandao 0:1, 16 min. E. Utyra 1:1, 21 min. A. Naardelly 1:2, 29 min. M. Stankevičius 2:2, 30 min. K. Ferreira 2:3, 37 min. G. Delmiro 2:4.

Pašalinti iš aikštės: 37 min. K. Ferreira („Vytis“ ir 38 min. P. Osauskas (SMK „Vikingai).

Futsal taurės nugalėtojai:

1999 m. – Kauno „Inkaro veteranai“

2000 m. – Šiaulių „Vasta“

2001 m. – Mažeikių „Nafta“

2002 m. – Kauno „Inkaras“

2003 m. – Kauno „Inkaras“

2004 m. – Alytaus „Alytis“

2005 m. – Alytaus „Alytis“

2013 m. – Kazlų Rūdos „STIHL-SC“

2014 m. – Radviliškio „Lokomotyvas“

2015 m. – Panevėžio „Baltija“

2016 m. – Klaipėdos „Universitetas“

2017 m. – Kauno „Vytis“

GYTIS RAMANAUSKAS