Paskelbtas Sportas

Jonavos stalo tenisininkai - penkių medalių laimėtojai

Pirmadienis, 03 April 2017 08:37 Parašė 

Į Vilnių vėl suvažiavo geriausi Lietuvos stalo tenisininkai, tačiau šįkart sostinėje vyko Lietuvos jaunių (1999 metų gimimo ir jaunesnių) čempionatas. Jame varžėsi po 24 merginas bei vaikinus. Jaunieji sportininkai dėl čempiono titulo savo jėgas demonstravo dvi dienas. Vyko asmeninės ir dvejetų varžybos.

Iš pradžių jaunieji stalo tenisininkai rungtyniavo keturiuose pogrupiuose po 6 žaidėjus. Iš pogrupių į finalą papuolė po du žaidėjus, kurie varžėsi jau ratų sistema. Tiek asmeninėse, tiek ir dvejetų varžybose rungtyniavo trys Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniai, kurie pasirodė įspūdingai ir namo Sauliaus Bureikos treniruojamas jaunimas parsivežė net penkis medalius.

Asmeninėje rungtyje dešimtas buvo Rokas Bartusevičius, o Rimas Lesiv ir Oskaras Šimelis pateko tarp aštuonių pajėgiausiųjų. Pastarasis stalo tenisininkas užėmė aštuntąją vietą, o R. Lesiv įrodė, kad pastaruoju metu yra vienas iš elitinių žaidėjų. Jonavietis tiesiog daugelį žaidėjų triuškino „sausais“ rezultatais 3:0. Ir tik vieną kovą laimėjęs 3:1, R. Lesiv pateko į finalą, kur susitiko su vienu pajėgiausiu jaunuoju stalo tenisininku šalyje, kauniečiu Medardu Stankevičiumi. Ir nors sporto centro auklėtinis vijosi varžovą, bet ne tik išlygino rezultatą, bet lemiamame penktajame sete parklupdė laikinosios sostinės atstovą bei tapo šalies čempionu. Išraiškinga buvo ir R. Lesiv statistika šiame čempionate, nes per 11 sužaistų mačų, jonavietis ne tik laimėjo visas kovas, bet jo laimėtų ir pralaimėtų setų balansas stebėtinas – laimėjo net 33 ir pralaimėjo viso labo 3 setus! R. Lesiv pirmą kartą tapo jaunių čempionu.

Savo sėkmę R. Lesiv pratęsė dvejetų rungtyje, kur sužibėjo ir kiti jonaviečiai. R. Lesiv duete su kauniečiu M. Stankevičiumi žingsniavo pergalingai, tačiau gan atkaklių kovų sulaukė jau pusfinalyje. Šiam duetui rimtai pasipriešino jonaviečių O. Šimelio ir R. Bartusevičiaus dvejetas. Vienu metu Jonavos sportininkai net pirmavo 2:1, bet gan pajėgus jonaviečio ir kauniečio dvejetas atsitiesė bei šventė pergalę rezultatu 3:2 bei pateko į finalą. Ten R. Lesiv/M. Stankevičiaus laukė vilniečių Adomo Zabelevičiaus ir Edvino Daugerdo duetas. Vėl prireikė penkių setų. Lemiamame sete sostinės atstovai pirmavo net 2:6, bet puikią atkarpą sužaidę R. Lesiv ir M. Stankevičius laimėjo setą 11:7 bei išplėšę pergalę tapo dvejetų nugalėtojais. Tuo tarpu prieš šią porą pralaimėję jonaviečiai O. Šimelis ir R. Bartusevičius pasidabino bronzos medaliais.

Dukart tapęs nugalėtoju, šiame čempionate Rimas Lesiv pasidabino ir dar vienu medaliu, tačiau šįkart jis buvo žemesnės prabos. Mišrių dvejetų varžybose su Kornelija Ščiglaite (Vilnius), sporto centro auklėtinis R. Lesiv nužingsniavo iki pusfinalio, kur teko pripažinti vilniečių Emilijos Riliškytės bei Adomo Zabelevičiaus pranašumą, kurie ir tapo nugalėtojais. Tad mišrių dvejetų varžybose R. Lesiv/K. Ščiglaitės duetas užėmė trečiąją vietą.

GYTIS RAMANAUSKAS