Paskelbtas Futbolas

FK „Jonava“ savo pirmąją pergalę pažymėjo įvarčių gausa

Pirmadienis, 03 April 2017 08:32 Parašė 

2017 metų Lietuvos futbolo aukščiausios lygos čempionate buvo sužaistas paskutinysis ketvirtojo turo susitikimas. Jonavos KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje naujajame sezono be pralaimėjimų žengiantis Jonavos klubas susitiko su Kauno „Kauno Žalgiris“ ekipa. Šis klubas mėgino į savo sąskaitą įsirašyti bent pirmąjį tašką. Tuo tarpu Jonavos komanda visas tris sužaistas rungtynes baigė taikiais rezultatais.

Šiame mače po ilgesnės pertraukos aikštelėje pasirodė ir jonavietis gynėjas Julius Aleksandravičius, kuris sustiprino šią grandį.

Jau 13 min. puikiai sužaidė brolių Eliošių tendemas. Tautvydas pasiuntė kamuolį į varžovų baudos aikštelę, kur spurtavęs Tadas pergudravo svečių vartininką ir išvedė šeimininkus į priekį (1:0).

Tuo FK „Jonava“ futbolininkai nesustojo ir tęsė varžovų vartų apgultį. 33 min. rezultatyvų perdavimą atliko Tadas Eliošius, po kurio aštraus kamuolio pateikimo į baudos aikštelę, ten atsidūręs Tomas Salamanavičius buvo pargriaustas vartininko ir teisėjas ne tik parodė pastarajam geltoną kortelę, bet ir skyrė 11 m baudinį. Jį realizavo legionierius iš Ukrainos Maksimas Marusičius ir padidino persvarą iki 2:0.

Prasidėjus antrajam kėliniui žalgiriečiams atsirado viltis pakovoti dėl taškų, kai 54 min. prieš porą metų Jonavos komandoje rungtyniavęs Rokas Krušnauskas po grubios gynėjų klaidos sušvelnino rezultatą (2:1) bei pelnė pirmąjį komandos įvartį šiame sezone. Visgi, dviejų įvarčių persvara buvo greitai atstatyta. 57 min. vėl po sumaišties Kauno ekipos baudos aikštelėje, pirmas kamuolį surado T. Salamanavičius ir įmušė trečiąjį komandos įvartį (3:1).

70 min. itin įspūdingą smūgį per save atliko M. Marusičius ir rezultatas tapo triuškinančiu (4:1). Futbolininkas pasižymėjo dubliu, bet tuo Jonavos komanda dar nesustojo ir 74 min. po keitimo pasirodęs Klaudijus Upstas taikliu smūgiu įtvirtino solidžią persvarą iki 5:1. Ir nors 77 min. Kauno ekipos žaidėjas R. Krušnauskas taip pat į savo sąskaitą įsirašė dublį, bet tai nė kiek nesumenkino šaunios FK „Jonavos“ pergalės rezultatu 5:2 (2:0).

FK „Jonava“ sudėtis – Karolis Salikas, Benas Spietinis, Julius Aleksandravičius, Eduardas Ževnerovas, Martynas Dapkus, Tautvydas Eliošius, Karolis Šilkaitis (nuo 71 min. Klaudijus Upstas), Tomas Salamanavičius, Andrejus Čuchlejus, Tadas Eliošius (nuo 74 min. Laurynas Stonkus), Maksimas Marusičius (nuo 76 min. Davidas Makaradze).

Kitos ketvirtojo turo rungtynės vyko savaitės eigoje. Vilniaus FK „Žalgiris“ po permainingos kovos 1:0 įveikė FK „Trakus“, o kitos dvejos rungtynės baigėsi taikiais rezultatais. Kauno FK „Stumbras“ 1:1 sužaidė su Utenos „Uteniu“, o Marijampolės FK „Sūduva“ 0:0 – su Klaipėdos FK „Atlantu“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Žalgiris“ 4 3 0 1 4-2 9

2.“Atlantas“ 4 2 1 1 6-3 7

3.“Jonava“ 4 1 3 0 9-6 6

4.“Sūduva“ 4 1 3 0 6-5 6

5.“Utenis“ 3 1 2 0 3-2 5

6.“Trakai“ 4 1 2 1 2-2 5

7.“Stumbras“ 4 0 1 3 3-8 1

8.“Kauno Žalgiris“ 3 0 0 3 2-7 0

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja A. Paniukovas („Atlantas“) – 4, Vaidas Slavickas ir Andro Švrljuga (abu – „Sūduva“) – po 3 įvarčius.

Balandžio 5 d., trečiadienį, FK „Jonava“ Vilniuje, „Sportima“ manieže susitiks su šalies čempionu Vilniaus FK „Žalgiriu“. Rungtynių pradžia 20.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS