Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Saugaus eismo komisijos posėdyje šį kartą svarstyta kaip niekad daug klausimų

Penktadienis, 31 March 2017 15:49 Parašė 

Saugaus eismo komisijoje (pirmininkas – Erlandas Andrejevas) svarstyta beveik dvidešimt įmonių, organizacijų ir gyventojų prašymų.

Į komisiją kreipėsi sodų bendrijos „Draugystė“ pirmininkas. Jis mano, kad „Stop“ ženklas, pastatytas prie išvažiavimo iš Kriaušių ir Riešutų g. į pagrindinį Jonavos–Kauno kelią, yra ne vietoje. Ar ne tikslingiau būtų pastatyti įspėjamuosius ženklus pėsčiųjų ir dviračių take, tuo pačiu būtų išvengta avarinių situacijų?

„Draugystės“ pirmininkas turi ir kitų pastebėjimų. Jo nuomone, pavojinga yra pėsčiųjų perėja į PC „Maxima“ Plento gatvėje: netgi dienos metu už pastatytų ženklų saugumo salelėje antro žmogaus nebesimato, jau nekalbant apie prieblandos metą.

Saugaus eismo komisija (SEK) nutarė, kad nėra būtinybės keisti „Stop“ ženklo vietą, tačiau pastaba dėl pėsčiųjų perėjos – teisinga. Nutarta kreiptis į VĮ „Kauno regiono keliai“ dėl galimybės pakeisti kelio ženklus.

UAB „Jonavos autobusai“ kreipėsi dėl eismo A. Kulviečio g. Po jos rekonstrukcijos bendrovei priklausantys autobusai, vykstantys spec. reisais, susiduria su problemomis dėl gatvėje pastatytų automobilių, todėl kyla techninių avarijų grėsmė, autobusų vairuotojai negali laikytis nustatyto grafiko. Ypač daug nepatogumų yra kelio atkarpoje nuo įvažiavimo į A. Kulviečio g. 1-ojo namo kiemą link P. Vaičiūno g. Automobiliai pastatomi dešinėje gatvės pusėje šalia saugaus eismo salelės, todėl – ypač ryte ir po darbo valandų – pravažiavimas minėtoje atkarpoje tampa nebeįmanomas. Problema tapo dar aštresnė, minėta gatve atnaujinus reguliarius miesto maršrutus.

Bendrovės direktorius prašo A. Kulviečio g. nuo įvažiavimo į A. Kulviečio g. 1-ojo namo kiemą link P. Vaičiūno g. dešinėje gatvės pusėje pastatyti kelio ženklus „Sustoti draudžiama“ taip, kad automobilius būtų galima statyti tik vienoje kelio pusėje. SEK šiam prašymui pritarė.

Būsimasis Paupės k. gyventojas Darius J. prašė SEK apsvarstyti klausimą dėl Paupės k. informacinio ir nurodomųjų kelio ženklų (iki Paupės k.) iš abiejų ženklo pusių ant 144 kelio ir prie įvažiavimo į patį Paupės k. (1505 kelyje). SEK rekomendavo būsimajam Paupės k. gyventojui dėl šio prašymo kreiptis į Kulvos sen. seniūną.

Justino Vareikio progimnazijos direktorė kreipėsi į SEK, prašydama padėti išspręsti automobilių stovėjimo problemą. Aplinkinių namų gyventojų ilgesniam laikui nedidelėje mokyklos automobilių aikštelėje paliktos mašinos sukelia nepatogumų maisto produktų mokyklos valgyklai tiekėjams, kitas prekes progimnazijai pristatantiems vežėjams, ugdymo įstaigos darbuotojams, tad prašoma prie įvažiavimo į automobilių aikštelę įrengti kelio ženklą, draudžiantį statyti ne įstaigos darbuotojų automobilius.

SEK kol kas sprendimo nepriėmė: šis klausimas dar kartą bus svarstomas po Chemikų g. remonto.

„Norime atkreipti dėmesį į neapšviestą pėsčiųjų perėją Panerių ir J. Ralio g. sankryžoje. Pastaruoju metu padaugėjo žmonių, einančių pėsčiomis per tiltą į prekybos centrą „Maxima“ Plento g. Tamsiuoju paros metu automobiliai, sukantys į Panerių g. nuo tilto ir J. Ralio g., šioje sankryžoje pėsčiuosius pastebi per vėlai, kadangi apšviečia juos savo mašinų šviesomis tik įvažiavę į perėją. Tokiu atveju net ir pėsčiųjų atšvaitai nepadeda. Apšvietimo stulpų šioje vietoje nėra, tad prašome kuo skubiau spręsti perėjos apšvietimo klausimą“, – rašoma Panerių g. gyventojų laiške.

Kadangi artimiausiu metu prasidės Jonavos miesto apšvietimo modernizavimo darbai, minėta problema turėtų būti išspręsta.

Kokius dar klausimus svarstė ir ką SEK nutarė, skaitykite kitą savaitę.

Karolina VIČIŪTĖ