Paskelbtas Futbolas

Tv. Eliošius mače su „Kauno Žalgiriu“ nori įrodyti, kad yra rinktinės žaidėjas

Penktadienis, 31 March 2017 14:48 Parašė 

Po dvi savaites trukusios pertraukos „Jonavos“ ekipa vėl stoja į kovą A lygos pirmenybėse. Iš nacionalinės vyrų rinktinės grįžęs Tautvydas Eliošius rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ sieks ne tik pergalės, bet ir norės įrodyti, kad ne veltui yra nacionalinės ekipos narys.

Edgaro Jankausko į rinktinę pakviestas saugas daugiau nei savaitę Čekijoje ir Anglijoje treniravosi su nacionaline ekipa ir sužaidė draugiškas rungtynes su Čekijos futbolininkais. Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su anglais, kuriose lietuviai patyrė pralaimėjimą 0:2, Tv. Eliošius nepasirodė. Žaidėjas pirmadienio vakarą su rinktine grįžo į Lietuvą, o antradienį jau dalyvavo „Jonavos“ treniruotėje.

„Atsigauti spėjau, nebuvau labai pavargęs. Tačiau reikėjo laiko vėl priprasti prie dirbtinės dangos, nes ten treniravomės ant natūralios vejos. Anglijos komandos meistriškumas išties aukštesnis, bet mes kovojome, atidavėme visas jėgas. Šiandien anglai mums galbūt yra per rimtas iššūkis“, – praėjusios savaitės įvykius prisiminė futbolininkas.

Treniruotės kartu su geriausiais šalies žaidėjais Tv. Eliošiui pridėjo motyvacijos pagerinti savo žaidimą. „Žinoma, sužaisti legendiniame „Wembley“ stadione norėjosi, bet nieko nepadarysi, reikia toliau dirbti ir gal dar bus progų. Patirties ir naudos tikrai pasisėmiau. Kvietimas pridėjo motyvacijos, dabar reikia įrodyti, kad ne šiaip sau buvau rinktinėje. Turiu savo žaidimu kiekvienose rungtynėse įtikinti, kad esu Lietuvos rinktinės narys, ir ne išimtis bus šis šeštadienis“, – kalbėjo antrą sezoną Jonavoje žaidžiantis saugas.

Praėjusiais metais iš A lygos iškritęs, tačiau šiemet vietoje diskvalifikuoto Kazlų Rūdos „Šilo“ žaidžiantis „Kauno Žalgiris“ tokiu pačiu rezultatu 0:1 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ ir Klaipėdos „Atlantui“.

Po trejų „Jonavos“ lygiųjų serijos Tv. Eliošius su komandos draugais sieks tik pergalės, bet lengvos kovos nesitiki. „Norime pagaliau laimėti. Žaidžiame namie, bet nenurašome varžovų. Jie nėra patrankų mėsa. Kauniečiai kol kas visose rungtynėse gan neblogai laikosi ir žaidžia. Mums reikia gerai žaisti ir laimėti namie, nors lengva tikrai nebus“, – prieš būsimas rungtynes kalbėjo žaidėjas.

Saugo nuomone, šiose rungtynėse daug įvarčių neturėtų būti, tad norint galvoti apie pergalę, būtina progų realizacija. „Kiekvienose rungtynėse susikurdavome nemažai progų, bet strigome su realizacija. Manau, čia gali būti toks mačas iki vieno įvarčio ir mums reikės realizuoti bent vieną susikurtą progą. Tai gali tapti lemiamu rungtynių baigties veiksniu“, – teigė Tv. Eliošius.

Tai bus antros „Jonavos“ namų rungtynės, kurios bus žaidžiamos balandžio 1 d. Jonavos miesto stadiono dirbtinės dangos aikštėje. Mačo metu gerbėjų lauks naujovė – atrakcijos pertraukos metu ir galimybė laimėti ką tik išleistą naują komandos atributiką.

fkjonava.lt informacija