Paskelbtas Miesto naujienos

Beglobiais gyvūnais Jonavoje rūpinsis ir VŠĮ „Penkta koja“

Ketvirtadienis, 30 March 2017 17:13 Parašė 
Sutartį pasirašė  VšĮ “Penkta Koja” direktorė Agnė Volockytė ir Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys   Sutartį pasirašė VšĮ “Penkta Koja” direktorė Agnė Volockytė ir Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys

“Škac, bjaurybe”, – ir kačiukas nusirita šaligatviu; “kiau kiau kiau”, – skausmingai suinkščia paspirtas šunelis... Girdėta ir matyta? Deja, nuo beširdžių žmogėnų nesame apsaugoti. Šiandien kentėjo gyvūnėlis, rytoj verks vaikas?

Jonavos rajone ne vienerius metus savanoriai rūpinasi beglobiais gyvūnais, o praėjusį ketvirtadienį tai jau įteisinta sutarties pasirašymu. Kaip sakė laikinai einantis mero pareigas Eugenijus Sabutis, gal kiek per ilgai užsitęsė biurokratinis procesas, tačiau dabar galime pasidžiaugti, kad kalbos tapo realybe: sutartis pasirašyta su žmonėmis, kurie turi daug patirties šiame darbe, tuo užsiima ne pirmus metus.

VšĮ “Penkta Koja” direktorė Agnė Volockytė ir Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys pasirašė (vieneriems metams bus skirta 9650 eurų) sutartį, kuria rangovas įsipareigoja vykdyti Jonavos mieste pagautų / rastų benamių / bešeimininkių šunų ir kačių laikiną globą, juos ženklinti mikroschemomis, sterilizuoti / kastruoti bei vakcinuoti nuo pasiutligės ir kompleksiniu skiepu, pagal poreikį gydyti. Taip pat gyvūnėliams bus ieškoma naujų namų.

Beje, paaiškėjus, kad į laikiną globą patekęs gyvūnas turi šeimininkus, prieš atsiimdami gyvūną, jie privalės padengti gyvūno gaudymo ir kitas patirtas išlaidas.

Jonavoje beglobiais rūpinasi VšĮ „Penkta koja“ ir „Miesto katė“, kuri vykdo bešeimininkių kačių programą „Pagauk, sterilizuok, paleisk“. Pasak savanorės Ilonos Kolitaitės, 2016 metais Jonavoje priglausta 212 rastinukų, o šiemet tokių jau – 46.

Jei pastebėsite gatvėse besiblaškantį gyvūnėlį, skambinkite Jonavos miesto seniūnijos seniūnui arba savanorėms: Daliai – 8 611 46 167; Ilonai – 8 642 92 870; Janei – 8 676 69 767; Jolantai – 8 609 72 407.

O geriausia būtų, kad šuneliai ir katės laimingai gyventų juos mylinčiose šeimose...

Karolina VIČIŪTĖ