Paskelbtas Futbolas

Daniško futbolo žinių pasisėmę „Jonavos“ futbolininkai grįžo iš jaunimo rinktinės

Ketvirtadienis, 30 March 2017 17:08 Parašė 

Naujo stratego vedama Lietuvos jaunimo rinktinė (U-21) baigė pirmą šių metų stovyklą. Daugiau nei savaitę su nacionaline ekipa buvę „Jonavos“ futbolininkai Vilniuje pasisėmė patirties ir kupini entuziazmo grįžo ruoštis A lygos kovoms.

Į rinktinės stovyklą pakviesti gynėjas 21 m. Benas Spietinis ir saugai Arnas Paškevičius bei 20-metis Karolis Šilkaitis Vilniuje dalyvavo naujojo vyr. trenerio dano Carito Falcho stovykloje, sužaidė du kontrolinius susitikimus su bendraamžiais iš Baltarusijos ir Latvijos.

C. Falcho naujovės

Antrą kartą į U-21 rinktinę pakviestas jonaviškis B. Spietinis, kalbėdamas apie pažintį su specialistu iš Danijos, liko patenkintas treniruočių procesu ir C. Falcho naujovėmis. „Treneris pasiūlė daug naujovių. Jis akcentuoja kamuolio kontrolę, varžovų spaudimą, o anksčiau viskas buvo labiau orientuota į gynybą ir kontratakas. Beje, jos su latviais puikiai pavyko, bet ir kamuolį kontroliavome. Dabar man net maloniau buvo žaisti. Treniruotės buvo labai profesionalios, jos buvo filmuojamos, o vėliau viską analizuodavome“, – įspūdžiais dalijosi „Jonavos“ vidurio gynėjas.

Pirmose kontrolinėse rungtynėse lietuviai 1:2 (0:2) nusileido Baltarusijai, o kaimynus latvius sutriuškino net 3:0 (2:0). „Su baltarusiais sužaidėme silpną pirmą kėlinį, neįvykdėme trenerio reikalavimų, praleidome vaikiškus įvarčius. Antrame kėlinyje atrodėme gerai, bet galbūt pritrūko laiko žaidimui išlyginti. Matyt, stigo susižaidimo. Ir dabar jo trūksta, bet kovoje su latviais buvo daug geriau. Prieš rungtynes išanalizavome visas praėjusių rungtynių klaidas, įgavome daugiau pasitikėjimo ir tada viskas pavyko“, – pasakojo futbolininkas, su latviais sužaidęs visas rungtynes.

B. Spietinis , kuris visas A lygos kovas „Jonavos“ gretose pradėjo starto sudėtyje, džiaugiasi ir rinktinės vyr. trenerio, ir Donato Vencevičiaus įgytu pasitikėjimu. „Labai džiaugiuosi, kad treneris D. Vencevičius pasitiki, leidžia į startą. Stengsiuosi nenuvilti ir išnaudoti kiekvieną šansą. Kiekvienose rungtynėse vis lengviau žaisti, nebėra tokio susikaustymo. Be to, kai daugiau žaidžiu, auga pasitikėjimas“, – teigė jonaviškis.

Futbolininkas kartu su komandos draugais jau grįžo į Jonavą ir ruošiasi artėjančiam IV čempionato turui. „Treniruotės buvo daugiau taktinės, nebuvo per daug sunkios. Manau, poros dienų užteks atsigauti. Be to, noriu visus pakviesti ateiti mūsų palaikyti šeštadienį kovoje su „Kauno Žalgiriu“, – prieš būsimą A lygos susitikimą sakė gynėjas.

K. Šilkaitis išskyrė gražų žaidimą, A. Paškevičius sužaidė pirmąsias minutes po traumos

Su puikiais įspūdžiais grįžo ir K. Šilkaitis, kuris rungtynėse su baltarusiais pasirodė nuo 66 min., o mačą su latviais pradėjo starto vienuoliktuke. „Buvo labai įdomu dirbti. Treniruotėse daugiausia dėmesio skirta taktikai. Tikrai jaučiuosi patobulėjęs su visa komanda. Mūsų žaidimas buvo gražus akiai, patiko pačiam žaisti. Tikiuosi, kad ir žiūrovams buvo gražu žiūrėti“, – teigė saugas.

„Jonavos“ žaidėjas rungtynėse su latviais pats turėjo galimybę pasižymėti, o jo smūgiuotą kamuolį pataisė ir į vartus nukreipė Donatas Konikas. „Kaip sakoma, geras smūgis neprapuola“, – juokavo K. Šilkaitis.

Rungtynėse su kaimynais Karolį nuo 75 min. pakeitęs komandos draugas A. Paškevičius džiaugėsi galėdamas po pertraukos dėl traumos grįžti į aikštę ir pajusti žaidimo skonį. „Buvau labai pasiilgęs rungtynių, labai norėjau žaisti, net nuliūdau, kai nepatekau į starto sudėtį. Labai apsidžiaugiau gavęs progą išeiti į aikštę. Pajutau kamuolį, žaidimą. Nebuvo lengva išbėgti po tokios pertraukos, bet koja jau sveika, visai neskaudėjo. Labai patiko dirbti su specialistu iš Danijos. Jis labai emocianalus, geranoriškas, skatina judėti į priekį“, – kalbėjo kelis draugiškus susitikimus ir pirmas A lygos kovas praleidęs jonaviškis.

Balandžio 1 d. „Jonava“ (3 taškai) namų stadione 13.00 val. susitiks su „Kauno Žalgiriu“ (0 taškų).

fkjonava.lt informacija