Paskelbtas Renginiai

Sveikinome Žemę

Antradienis, 28 March 2017 09:18 Parašė 

Jonavos mokykloje-darželyje „Bitutė“ Žemės dienos paminėjimas tapo tradicija. Jau penktus metus iš eilės čia susirenka rajono trečių ir ketvirtų klasių mokiniai savo žinias apie gyvosios ir negyvosios gamtos reiškinius, jos saugojimą pasitikrinti viktorinoje „Žemė – mano namai“. Šis renginys kūrybiškai įsipina į mokinių ekologinės sampratos ugdymą.

Šiais metais surinkusios didelį žinių bagažą į viktoriną atvyko penkios komandos. Tai Raimundo Samulevičiaus progimnazijos, „Neries“ ir „Lietavos“ pagrindinių mokyklų, Jonavos pradinės mokyklos, Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro mokinių komandos ir jas paruošusios mokytojos.

Dalyviai turėjo atsakyti į 15 viktorinos klausimų. Reikėjo žinoti, kiek gėlo vandens yra Žemėje, kodėl negalima deginti žolės, kaip miške orientuotis be papildomų prietaisų ir dar į daugelį kitų klausimų atsakyti. Komandų kapitonai išbandė jėgas kapitonų rungtyje.

Kol komisija vertino darbus, viktorinoje dalyvavusių mokinių komandos paruošė plakatus, kuriuose ragino mylėti ir saugoti savo Žemę. Taip pat svečiai galėjo apžiūrėti dailės studijos mokinių piešinių, skirtų Žemės dienai, parodą.

Visos viktorinoje dalyvavusios komandos ir jas paruošusios mokytojos buvo apdovanotos mokyklos-darželio „Bitutė“ padėkos raštais, o prizinių vietų laimėtojai – dar ir Jonavos suaugusiųjų švietimo centro padėkos raštais.

Žemės diena mus ragina ir įpareigoja prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi. Kiekvieną dieną.

Violeta SKODIENĖ  „Bitutės“ direktorės pavaduotoja ugdymui