Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Juditos Sabatauskaitės benefisas Jonavos komandai atnešė bronzos medalius

Pirmadienis, 27 March 2017 08:37 Parašė 

Lietuvos edukologijos universiteto salėje buvo surengtas finalinis Lietuvos moterų salės futbolo čempionato etapas, kuriame dėl medalių rungėsi Vilniaus FM, Vilniaus MFA „Žalgiris“, Ukmergės „SC-Keliai“ ir Jonavos KKSC-„EOS-Aušra“.

Čempionato nugalėtojos paaiškėjo, susumavus pirmo ir finalinio etapų taškus. Titulą ginanti Vilniaus FM-2 šiemet laimėjo visas 8 rungtynes ir pelnė 24 taškus. Rezultatyvumu išsiskyrusios jaunosios žalgirietės surinko 21 tašką. Ukmergiškės prieš finalinį etapą turėjo 18, o jonavietės – 15 taškų.

Čempionių titulą apgynė Vilniaus FM komanda, kuri galutinėje įskaitoje surinko vienodai taškų su MFA „Žalgiriu“. 3 vietą iškovojo J. Sabatauskaitės vedamos jonavietės, sensacingai įveikusios visas varžoves. 4 vietą užėmė ukmergiškės, kurių gretose žaidė 4 seserys Toropovaitės.

Jau pirmose rungtynėse tarp Vilniaus FM-2 ir jonaviečių buvo užfiksuota staigmena. Vilnietės įpusėjus antrajam kėliniui pirmavo 4:1, tačiau paskiau iniciatyvos ėmėsi Judita Sabatauskaitė – Lietuvos merginų U-17 rinktinės kapitonė rungtynėse pelnė 4 įvarčius ir padėjo jonavietėms išplėšti pergalę 4:6.

Žalgiriečių ir ukmergiečių dvikova taip pat suintrigavo žiūrovus, kadangi pirmajame kėlinyje abi komandos išsaugojo vartus „sausus“. Visgi, labiau patyrusios žalgirietės po pertraukos įsiveržė į priekį, laimėjo 2:1 bei taškais pasivijo čempionato lyderes. Ukmergės komanda užfiksavo neįprastą rekordą – rungtynėse sužaidė 4 seserys: Gabija, Livija, Ligita ir Evelina Toropovaitės.

Jonaviečių ir ukmergiečių dvikovos baigtis nulėmė bronzos medalių likimą. Pirmajame kėlinyje komandos apsikeitė po 2 įvarčius. Jonavietės susikoncentravo antrajame kėlinyje ir įrodė savo pranašumą 5:3. Visus penkis „gulbių“ įvarčius pelnė J. Sabatauskaitė.

Bene daugiausiai aistrų sukėlė derbis tarp Vilniaus FM ir MFA „Žalgirio“. Emocingų rungtynių pirmasis kėlinys pasibaigė 1:1. Žalgirietės turėjo žaidybinę iniciatyvą antroje rungtynių pusėje, bet ją įvarčiais pavertė tik per paskutines minutes – 3:1. Ugnė Adamavičiūtė išsiskyrė dubliu.

Žalgirietėms tereikėjo taško, siekiant užsitikrinti čempionių titulą, tačiau jų laukė jonaviečių išbandymas. Vilnietės pirmavo 2:1, kol rungtynių teisėjas dėl šeštos pražangos skyrė baudinį į „Žalgirio“ vartus. J. Sabatauskaitė šaltakraujiškai išlygino bei, netrukus jau ir persvėrė rezultatą – 2:3. Antrajame kėlinyje vilnietės nerado recepto sustabdyti kovingųjų jonaviečių su J. Sabatauskaite, kuri pakerėjo publiką pelnydama 4 įvartį. Rungtynės pasibaigė „gulbių“ pergale 4:3, kurią palydėjo žiūrovų ovacijos.

Jonavietės padovanojo viltį Vilniaus FM-2 išplėšti aukso medalius ir jos šios progos nepaleido. Pirmame kėlinyje rungtynių favoritės įmušė tik kartą, tačiau po pertraukos žaibiški 2 įvarčiai išsprendė visus klausimus – pasiekta lemiama pergalė 3:0. Aksinija Neznamova pelnė dublį.

Abi Vilniaus komandos čempionate finišavo surinkus po 27 taškus, o dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio (6:1 ir 1:3) pagrindinis trofėjus atiteko Vilniaus FM-2 komandai. Solidžiai pasirodžiusios jonavietės (trenerė Eglė Kazlauskienė) padidino taškų savo kraitį iki 24 taškų bei iškovojo trečios vietos medalius.

Apdovanojimų ceremonijoje prizininkės apdovanotos medaliais ir taurėmis, taip pat įteikti prizai geriausioms ir perspektyviausioms jaunosioms komandų žaidėjoms.

Apdovanotos geriausios žaidėjos ir perspektyviausios žaidėjos:

Vilniaus FM-2 – Meda Šeškutė; Loreta Rogačiova.

Vilniaus MFA „Žalgiris“ – Ugnė Adamavičiūtė; Erika Šupelytė.

Jonavos KKSC-„Eos-Aušra“ – Judita Sabatauskaitė; Paulina Potapova.

Ukmergės „SC-Keliai“ – Emilija Kaselytė; Monika Markevičiūtė.

GYTIS RAMANAUSKAS