Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Saugas M. Dapkus su „Jonava“ tikisi būti didesniu galvos skausmu varžovams

Ketvirtadienis, 23 March 2017 16:24 Parašė 

Prieš pat A lygos čempionato startą prie „Jonavos“ ekipos prisijungęs saugas Martynas Dapkus greitai apsiprato naujame klube, su kuriuo šįmet ketina tapti dar didesniu galvos skausmu A lygoje žaidžiantiems varžovams.

Tarptautinės patirties turintis ir rinktinės marškinėlius vilkėjęs 24 m. atraminis saugas 2011 m. išvyko į Izraelį, kur žaidė Haifos „Maccabi“ ir Aukštutinio Nazareto „Hapoel“ klubuose. Ten praleidęs ketverius metus ir 2015-aisiais grįžęs į Lietuvą, jis prisijungė prie Kauno „Stumbro“ komandos ir tapo vienu iš kauniečių lyderių. Praėjusiame sezone M. Dapkus persikėlė į „Trakus“, spėjo sužaisti 10 rungtynių, bet tada jo karjerą pristabdė trauma. Ją išsigydęs, Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis kovą prisijungė prie „Jonavos“ komandos.

„Nuo prisijungimo praėjo kelios savaitės ir jau spėjau apsiprasti. Klube jaučiuosi puikiai, čia yra man pažįstamų veidų. Pamenu, kad praėjusiame sezone „Jonava“ buvo labai kovinga komanda ir nebuvo tas varžovas, kurį būtų buvę galima apžaisti viena koja. O kalbant apie šio sezono komplektaciją, manau, kad tapome dar didesniu galvos skausmu aikštėje A lygos varžovams“, – apie dabartinį savo klubą kalbėjo futbolininkas.

Tris taškus A lygoje turinti „Jonava“ kol kas žengia šeštoje lentelės vietoje, o tik atvykęs M. Dapkus įgijo vyr. trenerio D. Vencevičiaus pasitikėjimą ir visas trejas rungtynes pradėjo starto sudėtyje.

„Smagu, kad treneris pasitikėjo ir leido man žaisti nuo pat pirmųjų rungtynių. Dėl trejų lygiųjų – dvejopi jausmai. Iš vienos pusės smagu, kad dar niekam nepralaimėjome, bet liūdna, kad kol kas nesugebėjome iškovoti pergalės. Kai kuriais momentais viskas priklausė nuo mūsų ir galėjome nulemti rungtynių baigtį. Bet sezonas dar tik prasideda ir jis, manau, bus labai įdomus, nes visos čempionato komandos pilnos staigmenų. O kalbėdamas apie savo pasirodymą, galiu tik pridurti, kad rungtynėse atsiduodu 100 proc., kaip ir bet kuris kitas „Jonavos“ žaidėjas“, – sakė M. Dapkus.

Saugas išskyrė puikų vietos gerbėjų palaikymą, kurio tikisi viso sezono metu. „Labai patiko pirmosios rungtynės Jonavoje prieš „Trakus“. Jautėsi, kad miesto žmonės yra tarsi 12-as mūsų ekipos žaidėjas. Gerbėjai nuolat renkasi mūsų palaikyti, todėl sezono metu stengsimės jų nenuvilti ir laikui bėgant tikėsimės pamatyti jų dar daugiau“, – palaikymu džiaugėsi futbolininkas.

„Jonava“ šiemet kelia aukštesnius tikslus, kurie, pasak M. Dapkaus, prideda komandai dar daugiau motyvacijos. „Manau, kad siekti aukštesnių tikslų tikrai galime. Kita vertus, kam iš viso dalyvauti ir žaisti lygoje, jei keli pačius minimaliausius tikslus? Didesni siekiai tik prideda motyvacijos. O kad tai pasiektume – svarbiausia, jog šiame sezone būtų kuo mažiau traumų. Taip pat būtina trenerių reikalavimų realizacija ir atsidavimas aikštėje“, – būtinas sąlygas pergalėms vardijo klubo saugas.

Kol A lygoje dėl rinktinių kovų paskelbta pertrauka, 2013 m. vyrų rinktinei draugiškame mače su Albanija atstovavęs futbolininkas Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Anglija besiruošiančiai nacionalinei ekipai, kurios sudėtyje yra ir „Jonavos“ saugas Tautvydas Eliošius, linki didžiausios sėkmės.

„Rinktinei palinkėsiu tokio pat užsidegimo ir puikaus žaidimo, kokį matėme praėjusiose rungtynėse. Tikiu ir neabejoju, kad vyrai stengsis ir parodys, ką gali. Linkiu sėkmės rinktinei ir asmeniškai Tautvydui!“, – teigė M. Dapkus.

fkjonava.lt informacija