Paskelbtas Renginiai

„Mes esam žemės vaikai“

Antradienis, 21 March 2017 09:50 Parašė 

Jonavos vaikų lopšelyje darželyje „Pakalnutė“ kovo 20 dieną vyko šventė skirta paminėti žemės dieną. Šį tradicinį renginį, žymintį pavasario lygiadienį vedė Saulelė (auklėtoja Rima Lamanauskienė) ir Žemelė (vyresnioji auklėtoja Rasa Ramančiuckienė).

Šventę pradėjo meninio ugdymo mokytojos Eglės Gabševičienės vadovaujamas ansamblis „Mažieji dainorėliai“. Saulelė pasakojo vaikams apie gamtos grožį, jos išsaugojimo svarbą ir užterštumo žalą. Pasitarė kuo mažos vaikų rankelės galėtų prisidėti prie nuostabaus Jonavos miesto puoselėjimo ir išsaugojimo. Žemelė pakvietė vyrseniųjų ir priešmokyklinių grupių ugdytinius atlikti kelias matematines užduotėles su antrinėmis žaliavomis, padainuoti, pašokti, deklamuoti eilėraščius.

Darželio vaikų grupėms buvo išdalintos sodinimo daigyklos, gėlių sėklos ir kompostinė žemė. Jose vaikai su dideliu rūpeščiu pasės sėklytes, jas laistys ir prižiūrės, su meile puoselės gliažnus augalėlius. O paaugusius pasodins darželio kieme paskleisdami margą žiedų kilimą.

Šventės pabaigoje vaikučiams įteiktos širdeles su žemės emblema, kurios papuoš darželio kiemą. Tikimės, kad tapę suaugusiais žmonėmis, negriaus, neardys, o puoselės švarią, pilną gyvybės aplinką!

Straipsnio autorės: auklėtoja Rima Lamanauskienė, vyresnioji auklėtoja Rasa Ramančiuckienė