Ieškotas vyras rastas negyvas, sulaikyti įtariamieji

Pirmadienis, 20 March 2017 16:21 Parašė 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) pareigūnai daugiau nei dvi savaites ieškojo vyro (gimusio 1978 m.), kuris šių metų kovo 4 d. apie 16 val. išėjo iš namų, esančių Jonavos r., Šveicarijos sen., Gulbiniškių k., ir negrįžo. Paieškose dalyvavo ir kolegos iš Kauno, kinologai su šunimis, tačiau vyras nebuvo rastas. Jį paskutinį kartą matę vyrai apklausų metu tikino, kad po susitikimo išsiskirstė ir jo nebematė, nežino, kur jis išėjo.

Patyrusiems kriminalistams kilo įtarimas, kad prieš vyrą gali būti įvykdyta nusikalstama veika. Versija pasitvirtino – šiąnakt Jonavos r., Užusalių sen., buvusioje apleistoje raketų bazėje esančiame vandens rezervuare rastas ieškoto vyro lavonas su durtine žaizda pilvo srityje. Apžiūrą apsunkino tai, kad vyras buvo vandenyje, todėl buvo iškviesta Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, pasitelkti narai.

Operatyviai sulaikyti asmenys, galimai įvykdę šią nusikalstamą veiką. Tai 3 Jonavos rajono gyventojai (gimęs 1991 m., 1987 m. ir 1977 m.), kurie jau anksčiau teisti už įvairius nusikaltimus ir bausti administracine tvarka., kurie sulaikomi priešinosi policijos pareigūnams. Tai tie patys vyrai, kurie tvirtino atsisveikinę su ieškomuoju ir jo daugiau nebematę. Pirminiais duomenimis vyrai girtavo Jonavos r., Šveicarijos sen. Išgertuvių metu kilus konfliktui buvusieji kartu vyrą nužudė ir nuvežė į apleistą vietovę.

Šiąnakt ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai dėkoja gyventojams, nelikusiems abejingais, teikusiems informaciją ir taip prisidėjusiems prie dingusiojo paieškos.

Policijos inf.