Paskelbtas Futbolas

Trys rungtynės – trejos lygiosios

Pirmadienis, 20 March 2017 08:56 Parašė 

2017 metų Lietuvos A lygos futbolo čempionate jau nebeliko nei vienos taškų nepraradusios komandos. Šią savaitę lygoje buvo sužaisti trečiojo turo susitikimai, tačiau Kauno FK „Kauno Žalgiris“ ir Utenos FK „Utenis“ turi rungtynes atsargoje. Jau minėti kauniečiai bei kita laikinosios sostinės ekipa FK „Stumbras“ vis dar siekia savo pirmojo taško.

Tuo tarpu Donato Vencevičiaus vadovaujamas „Jonava“ futbolo klubas taip ir neranda galimybių pasiekti pirmąją pergalę. Visgi, galima pasidžiaugti tuo, kad per tris žaistas rungtynes nepralaimėjo nė vieno mačo. Tai reiškia, kad FK „Jonava“ tapo lygiukų komanda.

Šeštadienio susitikime su FK „Uteniu“, Jonavos ekipa pratęsė lygiųjų seriją. Visagino dirbtinės dangos aikštelėje rungtyniavusi FK „Jonava“ pirmoji praleido įvartį, kai 17 min. po kampinio nesugebėjo apsiginti ir Utenos klubas išsiveržė į priekį. Sezoną pastaroji komanda pradėjo išties galingai, kai sostinėje minimaliu rezultatu (1:0) palaužė šalies čempionus žalgiriečius. Tačiau dar pirmajame kėlinyje svečiams pavyko atstatyti pusiausvyrą. 35 min. ukrainiečio Maksimo Marusičiaus perdavimą uždarė Tomas Salamanavičius, prisidėdamas rezultatyvumu prie dar trijų FK „Jonava“ komandos žaidėjų.

Nors antroje rungtynių pusėje abiejų ekipų futbolininkai turėjo galimybių pasižymėti, tačiau nei vieniems tai padaryti nepavyko. Mačas baigėsi taikiu rezultatu 1:1. FK „Jonava“ tai buvo jau net trečios lygiosios iš eilės. Sezonas buvo pradėtas itin rezultatyviomis lygiosiomis Marijampolėje su FK „Sūduva“ (3:3), o Jonavoje, dirbtinės dangos aikštelėje be įvarčių (0:0) sužaidė su praėjusių metų vicečempionais FK „Trakais“.

Kitose trečiojo turo rungtynėse Vilniaus FK „Žalgiris“ išvargo pergalę prieš „Kauno Žalgirį“ (1:0), o Klaipėdos FK „Atlantas“ nepasigailėjo Kauno FK „Stumbro“, sutriuškindami šią ekipą net 4:1. Uostamiesčio komandos lyderis Andrejus Paniukovas įmušė trys įvarčius ir tapo rezultatyviausiu lygos futbolininku. Dar viename susitikime FK „Sūduva“ lygiosiomis (1:1) sužaidė su FK „Trakais“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Atlantas“ 3 2 0 1 6-3 6

2.“Žalgiris“ 3 2 0 1 3-2 6

3.“Sūduva“ 3 1 2 0 6-5 5

4.“Trakai“ 3 1 2 0 2-1 5

5.“Utenis“ 2 1 1 0 2-1 4

6.“Jonava“ 3 0 3 0 4-4 3

7.“Kauno Žalgiris“ 2 0 0 2 0-2 0

8.“Stumbras“ 3 0 0 3 2-7 0

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja A. Paniukovas („Atlantas“) – 4, Vaidas Slavickas ir Andro Švrljuga (abu – „Sūduva“) – po 3 įvarčius.

Balandžio 1 d., šeštadienį, FK „Jonava“ KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje susitiks su Kauno „Kauno Žalgiris“ klubu. Rungtynių pradžia 13.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS