Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Bundestago nariai stebėjo karių pratybas Rukloje

Ketvirtadienis, 16 March 2017 12:47 Parašė 

Vokietijos Bundestago gynybos komiteto nariai vizito Lietuvoje kovo 14 d. metu kartu su krašto apsaugos viceministru Vytautu Umbrasu lankėsi Rukloje, kur susitiko su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės, kuriai vadovauja Vokietija, kariais. Lietuvos ir Vokietijos atstovai taip pat stebėjo Gaižiūnų poligone pirmąsias bendras NATO priešakinių pajėgų bataliono ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karių pratybas.

Vokietijos kariai pratybose su Lietuvos kariais treniravosi naudodami į šalį atsigabenta įvairios paskirties karine technika – tankus „ Leopard 2“, šarvuočius - CV90, M113, BOXER, FENNEK, kt.

Šiuo metu Lietuvoje jau yra per 400 Vokietijos karių, 100 Belgijos karių, grupė karių iš Nyderlandų. Kitą šio mėnesio savaitę į Lietuvą atvyks ir pagrindinis Nyderlandų karių kontingentas su technika, gegužę prie kovinės grupės Lietuvoje prisijungs kariai iš Norvegijos.

Rukloje dislokuoti NATO kariai pradeda dalyvauti bendrose kovinio rengimo pratybose įvairiuose Lietuvos kariuomenės poligonuose. Vasarą, kai Lietuvoje vyks intensyvus pratybų ciklas, planuojama, kad tuomet į šalį atvyks papildomi artilerijos, inžineriniai ir kiti padaliniai.

KAM inf.

Ievos Budzeikaitės nuotr.