Paskelbtas Aktualijos

Mokyklas registruotis kviečia pirmoji nacionalinė „Žalioji olimpiada“

Trečiadienis, 15 March 2017 15:32 Parašė 

Kovo 6-ąją prasidėjo registracija į ekologinį sąmoningumą ugdančią ir galvoti žaliai skatinančią pirmąją Lietuvoje nacionalinę „Žaliąją olimpiadą“, kurioje dalyvauti kviečiamos visos švietimo ir ugdymo įstaigos, kuriose mokosi 8–11 kl. moksleiviai. Registracija į pirmąjį etapą tęsis iki kovo 31 d.

Nacionalinė „Žalioji olimpiada“ – tai organizacijos „Žaliasis taškas“ ir VšĮ „RV Agentūra“ iniciatyva organizuojamas konkursas, kuriuo siekiama netradiciškai ugdyti Lietuvos moksleivių ekologinį sąmoningumą – perteikti ekologijos ir aplinkosaugos žinias, formuoti įpročius, ypatingą reikšmę teikiant teisingam atliekų tvarkymui, racionaliam resursų naudojimui, aplinkos kokybės gerinimui.

Norintys dalyvauti olimpiadoje turi pasiruošti maloniems iššūkiams, jų lauks tiek teorinės, tiek praktinės ar kūrybinės Olimpiada vyks trimis etapais – pirmajame etape užsiregistravusios įstaigos gaus praktinę resursų taupymo užduotį, o geriausiai pasirodžiusios mokyklos pateks į antrąjį etapą – pusfinalį, kuriame delegavę 6 asmenų komandas, mokyklos varžysis tarpusavyje. Trečiasis etapas – finalas – vyks Vilniuje, jo metu bus išaiškinta aplinkai draugiškiausia komanda nugalėtoja, kuri ir laimės pagrindinį prizą, o komandos mokykla taps kitų metų olimpiados ambasadore. Olimpiados finalas vyks spalio mėnesį. Pagrindinis olimpiados prizas – kelionė į Europos šalį visai laimėjusiai komandai.

Registracija

Švietimo ir ugdymo įstaigos, norinčios dalyvauti olimpiadoje, iki kovo 31 d. privalo registruotis, pildydamos el. registracijos formą https://goo.gl/forms/GHHQ01NN2Fd9SfLY2 

Jei elektroninė registracija neveikia, registracija priimama ir el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., nurodant tikslų mokyklos pavadinimą, mokyklos el. p. adresą, atsakingo asmens vardą ir pavardę, telefono numerį ir el. p. adresą.

Daugiau informacijos svetainėje www.zaliasistaskas.lt  ir el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. , Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.