Paskelbtas Renginiai

Kovo 30 d. vyks praktinis seminaras „MANĘS DAUGIAU NEMUŠ..!“,

Antradienis, 14 March 2017 10:16 Parašė 

Kovo 30 d. (ketvirtadienį) Jonavos kultūros centro mažojoje salėje vyks praktinis seminaras „MANĘS DAUGIAU NEMUŠ..!“, skirtas socialiniams darbuotojams, vaikų teisių specialistams, policininkams, pedagogams ir visiems neabejingiems žmonėms, kuriems svarbu, kaip atpažinti smurtą, kaip apklausti vaikus ir kaip jiems padėti.

Seminaro lektorė – Cecilia Kjellgren, 20 m. socialinio darbo smurto prevencijos srityje turinti profesionalė. Profesinę veiklą pradėjusi kaip socialinė darbuotoja Švedijoje, ji savo žiniomis jau daugiau nei 20 m. dalijasi su Švedijos universitetų studentais ir vaikų teisių apsaugos specialistais iš viso pasaulio. Ji taip pat dalyvavo Švedijos vyriausybės suburtame komitete, suformavusiame Švedijos nacionalinę politiką, saugančią vaikus nuo smurto ir seksualinės prievartos.

Kaip suprasti, kad vaikas patiria smurtą? Kaip atpažinti smurtą, jei nėra akivaizdžių smurto žymių? Kaip apklausti smurtą patyrusį vaiką? Kaip apsaugoti vaiką nuo pakartotinių smurto proveržių? – atsakymų paieška į šiuos ir daugybę kitų sunkių klausimų yra C. Kjellgren kasdienio darbo dalis ir mokslinių tyrimų objektas. C. Kjellgren yra paskelbusi dešimtis straipsnių moksliniuose psichiatrijos, psichologijos ir medicinos žurnaluose, o taip pat yra knygų, skirtų seksualinio smurto pasekmių analizei, bendraautorė ir nuolatinė tarptautinių konferencijų dalyvė.

Už profesinę veiklą, įkvepiančią socialinius darbuotojus visame pasaulyje, ir už ilgamečius tyrimus, padedančius greičiau atpažinti smurto požymius ir suteikti profesionalią pagalbą smurtą patiriantiems vaikams, 2016 m. Švedijos vaikų gerovės fondas, veikiantis nuo 1633 m. (nuo 1945 metų – kaip Švedijos vyriausybės fondas), C. Kjellgren apdovanojo nacionaline premija.

Seminaras vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Organizatoriai