Paskelbtas Sportas

Kata rungtyje – trys jonaviečių medaliai

Pirmadienis, 13 March 2017 08:40 Parašė 

Kėdainiuose vykusiame Lietuvos kiokušin karate kata čempionate dalyvavo ir būrelis Jonavos kiokušin karate klubo „Kumite“ sportininkai. Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto treniruojamas jaunimas ne tik sėmėsi patirties, bet ir pademonstravo savo pajėgumą už kurį atletai vainikuoti apdovanojimais.

Kata - technikos veiksmų kompleksai, sudaryti mokytis kovoti su keliais varžovais. Seniau, kai karate dar nebuvo sportas ir buvo praktikuojama tik kaip savigynos būdas, kata buvo pagrindinis treniruočių pratimas. Šiuolaikiniame karatė kata yra išskirta į atskirą sportinę rungtį.

Jonavai atstovavo penki „Kumite“ sportininkai, kurie pasirodė puikiai. Nors Matas Davicijonas ir Arnas Bočkus į prizininkų gretas nepretendavo, bet laimėjo po vieną kovą ir pasisėmė patirties iš pajėgesnių varžovų bei stebint kitas kovas.

Kiti trys jonaviečiai pasiekė aukštesnių rezultatų. Dvi kovas laimėjo Michail Mitiulin, tačiau pusfinalyje nusileido būsimam nugalėtojui ir užėmė trečiąją vietą. Merginų tarpe aukštą poziciją iškovojo Meda Jakaitė, kuri laimėjusi dvi kovas pateko į varžybų finalą. Visgi, jame pripažino daugkartinės čempionės pranašumą ir tapo antrosios vietos laimėtojas.

Sėkmingiausiai iš jonaviečių pasirodė Nikita Mitiulin, neturėjęs vargo su keturiais varžovais ir juos įveikęs, antrus metus iš eilės tapo nugalėtoju.

GYTIS RAMANAUSKAS