Paskelbtas Futbolas

„Jonavos“ senbuviai tiki šviesia klubo ateitimi

Ketvirtadienis, 09 March 2017 12:58 Parašė 

Naujų strategų vedama „Jonava“ šiemet turi visas galimybes kilti aukščiau. Taip mano vieni iš „Jonavos“ senbuvių ir dabartinio klubo kūrėjų Valdas Zinys bei Džeraldas Rocys, itin palankiai vertinantys Donato Vencevičiaus vadovaujamą trenerių štabą.

Asociacijos „Jonavos futbolas“, kuri yra viena iš klubo dalininkių, pirmininkas, klubo valdybos narys Valdas Zinys ir asociacijos narys Džeraldas Rocys kadaise patys yra vilkėję „Jonavos“ marškinėlius, o vėliau prisidėjo prie dabartinio klubo plėtros. Iki dabar jie aktyviai dalyvauja „Jonavos“ gyvenime ir kartu su naujais investuotojais rūpinasi klubo augimu.

Emocingos pirmos rungtynės

Jau pirmąjį A lygos savaitgalį žiūrovai sulaukė tikro futbolo deserto: 6 įvarčių ir dramos iki paskutinės sekundės. Marijampolės „Sūduvos“ ir „Jonavos“ susitikimas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 3:3, kurias paskutinėmis sekundėmis išplėšė tikslus Lauryno Stonkaus smūgis.

„Marijampolėje „Jonava“ neatrodė prastesnė komanda. Gal ir buvo neilga atkarpa, kai varžovai buvo užgulę, tačiau rungtynes stebėjome labai smagiai. Galima sakyti, kad tai A lygai buvo kaip reklama“, – įspūdžiais dalijosi V. Zinys.

„Rungtynės sukėlė daug emocijų žiūrovams, nudžiugino jonaviškius, nuliūdinio marijampoliečius. Mane šiek tiek nuvylė gynėjų linija, ypač krašto gynėjai. Treneriams su tuo dar reikės padirbti. Nudžiugino saugų grandis, kuri prieš stiprią komandą atrodė gana solidžiai. Puolimas irgi buvo geras“, – sakė praėjusį sezoną klubui kurį laiką vadovavęs ir rungtynes Marijampolėje stebėjęs Dž. Rocys.

Pokyčiai – į gera, išskirtas trenerių štabas

Kalbėdami apie pokyčius, klubo senbuviai teigė, kad jie buvo ne tik neišvengiami, bet ir reikalingi norint kilti aukštyn. Sezono pradžioje „Jonava“ pristatė naują trenerių štabą, atnaujino klubo pavadinimą, su gerbėjais išsirinko logotipą, pradėjo veikti ir naujoji interneto svetainė. Šiemet Jonavos klubas planuoja ir dvigubai didesnį biudžetą, kuris sieks iki 450 tūkst. eurų.

„Su pernykščiais resursais mes būtume stovėję vietoje. Jei norisi judėti į priekį, turi būti kokių nors pokyčių, nors ne visiems tai patinka. Mano nuomone, klubas juda pirmyn. Be to, finansiškai šiemet jis daug stabilesnis nei pernai. Komanda, trenerių štabas irgi aukštesnės klasės. Apie trenerių darbą galiu pasakyti vienareikšmiškai – viskas vykdoma itin profesionaliai. Marijampolėje vykusių rungtynių metu girdėjosi gerbėjų skandavimas „Jonava“. Tai rodo, kad jie susigyveno su naujuoju pavadinimu“, – dėstė asociacijos „Jonavos futbolas“ narys Dž. Rocys.

Klubo valdybos narys V. Zinys taip pat išskyrė profesionalų D. Vencevičiaus, Mindaugo Čepo ir Artūro Ramoškos darbą. „Jonavos futbolo tradicijos – itin gilios. Mums niekada netrūko žiūrovų, turime stiprius sporto mokyklos futbolo trenerius, kurie visada išugdydavo talentų. Tačiau siekti aukštesnių tikslų trukdydavo finansų trūkumas. Tą išsprendė atėję nauji remėjai. Manau, kad pokyčiai – teigiami. Trenerių kolektyvo mums gali pavydėti bet kuri Lietuvos komanda. Dėl žaidėjų – visada norisi geresnių. Pagrindas yra geras, bet komplektaciją reikia planuoti visus metus ir nuolat galvoti apie pastiprinimą. Manau, tą treneriai ir darys“, – mano V. Zinys.

Ateitis šviesi, bet reikės patiprinimo

Praėjusiais metais A lygos šeštoje turnyrinės lentelės vietoje likusi „Jonava“ šiemet siekia kilti aukštyn. Vertindami didesnius siekius, asociacijos „Jonavos futbolas“ nariai tikina, kad viskas pasiekiama, tačiau jaunos komandos patirties trūkumą reikės kompensuoti pastiprinimu.

„Į visas rungtynes reikia žiūrėti rimtai ir siekti teigiamo rezultato. Su dabartiniais treneriais žaidėjai gali kovoti dėl didesnių tikslų. Patirties trūkumas laikui bėgant bus jaučiamas, nes komanda jauna, daug ką lems aplinkybės, reikės ir pastiprinimo“, – dėstė V. Zinys.

Jam pritarė Dž. Rocys, kuris taip pat mano, kad vasarą D. Vencevičiui teks galvoti apie komandos papildymą. „Turime galimybių kovoti dėl aukštesnių vietų. Dar pasistiprinus, reali ir ketvirta vieta. Mes žengėme nemažą žingsnį į priekį tiek klubo viduje, tiek pačioje komandoje. Tas turi duoti rezultatų“, – optimistiškai į ateitį žvelgė Dž. Rocys.

Antro A lygos turo rungtynes „Jonava“ šį sekmadienį, kovo 12 d., žais savo namų stadione su lygos vicečempionais „Trakais“.

fkjonava.lt informacija