Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

E. Sabutis: „Galima į jį žiūrėti, kaip Vilniuje į vamzdį“, arba Miesto centre "televizoriaus" neliks

Trečiadienis, 08 March 2017 12:09 Parašė 

Ką turėjo omenyje laikinai einantis mero pareigas Eugenijus Sabutis, – kiek vėliau.

Pirmąjį pavasario pirmadienį UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rasa Raicevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus, rajono žiniasklaida pakviesti į tradicinę miesto apžiūrą.

Šmatų kapinėse retai būna tuščia: kapų tvarkyti, žvakelę uždegti ateina, atvažiuoja artimieji. Šalia naujų kapų paliktas didelis plotas automobiliams pastatyti šiuo metu mirkte permirktas drėgmės: išlipęs turi klampoti per purvyną. Pasak E. Sabučio, būtina ne tik kuo greičiau sutvarkyti automobilių aikštelę, bet ir įrengti patogų taką žmonėms. Tuo pasirūpinti įpareigotas miesto seniūnas.

Dar pernai miesto apžiūrų metu kalbėta apie Šmatų kapinių seną tvorą. Ypač ne koks vaizdas prie centrinio įėjimo. Edmundo Muloko siūlymu, radus lėšų, reiktų pradėti tvorą atnaujinti bent dalimis, o perspektyvoje – sutvarkyti ir visą tvorą aplink kapines.

Žeimių gatvėje, prekybos centrui „Norfa“ išsikėlus į naują pastatą, automobilių stovėjimo aikštelė tapo susitikimų vieta. Jaunimas čia mėgsta naktinėti, o po tokių susibėgimų lieka šiukšlės. Ir miesto apžiūros metu čia mėtėsi vienkartiniai puodeliai, popiergaliai, sulankstytos skardinės. Kaip sakė Andrius Venckus, po paraginimų apsišluojama, bet – ir vėl tas pats... Miesto seniūnas įpareigotas susisiekti su dabartiniais pastato šeimininkais ir priminti bei pareikalauti, kad teritorija būtų prižiūrima.

Automobilių slalomo mėgėjai gali pasivažinėti Žeimių gatve ties Jonavos sporto arena: gatvėje nuotekų šuliniai įdubę, tad, stengdamiesi netrinktelėti mašinos ant jų dangčių, vairuotojai priversti pavojingai manevruoti. Atkreipęs į tai dėmesį, laikinai einantis mero pareigas Eugenijus Sabutis nurodo, kad atitinkamoms tarnyboms privalu sutvarkyti ir – greitai.

Pernai miesto apžiūros metu kalbėta ir nutarta Vytauto gatvėje nupjauti senus patrešusius medžius. Tas jau padaryta, dabar belieka pasodinti kitus: kokios rūšies medžiai čia žaliuos, kol kas diskutuojama. Kai tik čia bus pradėtas tvarkyti gatvės apšvietimas, tuo pat metu jau galėsime džiaugtis ir medžiais.

Sąjūdžio aikštėje žiemą slidus šviesos takas traukė vaikus paslidinėti, o vyresniesiems kėlė siaubą. Siekiant ne grožio, o saugumo, net kloti faneros lakštai. Dabar to nebeliks ir ne tik todėl, kad ledas ištirpo: planuojama šviesos tako rekonstrukcija, tačiau pati jo idėja išliks.

Niūriai aikštės šone stūksantis juodas ekranas gyvena čia paskutines dienas. „Galima į jį žiūrėti, kaip Vilniuje į vamzdį“, – sako E. Sabutis ir informuoja, kad kol kas ekrano vietoje bus išklota tamsiomis plytelėmis. Tiesa, buvo paskelbtas konkursas, ką čia galima būtų įrengti, vis dėlto prie vieningos nuomonės dar neprieita.

Netoliese esanti pievelė greitai pasipuoš krokų žiedais, o Edmundas Mulokas tikisi, jog prie šios akcijos prisidės ir kitos įmonės, organizacijos, kad žydinčių salelių mūsų mieste būtų kuo daugiau.

Joninių slėnis šiuo metu – ne pačios geriausios „prekinės“ išvaizdos. Įvairius renginius, kt. aptarnaujantis transportas išmalė pievą, tad tartasi apie galimybę praplatinti dalį dviračių tako. Numatyta kloti trinkeles ir planuojama spėti tą padaryti iki pirmosios didžiosios šventės – Joninių.

Karolina VIČIŪTĖ