Paskelbtas Futbolas

„Jonavos“ sudėtis: vietinis jaunimas ir patyrę legionieriai

Antradienis, 07 March 2017 15:35 Parašė 

A lygoje kovo 4 d. lygiosiomis su Marijampolės „Sūduva“ startavusi FK „Jonava“ šį sezoną atnaujino tiek trenerių štabą, tiek sudėtį. Komandoje toliau dominuoja vietos žaidėjai, prie jų prisijungė 11-ika naujokų.

Prioritetas – vietinis jaunimas

Nuo praėjusio sezono klubo viešai deklaruotas noras ugdyti vietinį jaunimą buvo realiai įgyvendintas. „Jonavos“ klube šį sezoną – net aštuoni vietiniai šio miesto futbolo talentai. Savo gimtojo miesto komandai toliau atstovaus Arnas Paškevičius, Artūras Rocys, Gytis Vasylius, Edgaras Makarovas, Benas Spietinis, Julius Aleksandravičius, Laurynas Stonkus ir Marius Ganusauskas. Su šiais žaidėjais pasirašytos ilgalaikės sutartys. Šeštadienį debiutinėse rungtynės starto vienuoliktuke pasirodė pirmą komandos įvartį pelnęs M. Ganusauskas, o besibaigiant antram kėliniui į aikštę išėjęs L. Stonkus taip pat netruko pasižymėti ir išplėšti lygiąsias. Antros komandos treneriu paskirtas buvęs žaidėjas ir treniravimo sistemų specialybę baigęs taip pat jonaviškis Eisvinas Utyra.

Be vietinių žaidėjų, komandoje taip pat liko Tadas ir Tautvydas Eliošiai, Tomas Salamanavičius.

Komandos naujokai: lietuviai, baltarusiai, ukrainietis, gruzinas ir lenkas

„Be pastiprinimo iš užsienio nieko nebus“, – taip sakė pasirengimo metu naujokus atsirinkęs klubo vyr. treneris Donatas Vencevičius. Jis kartu su asistentu Mindaugu Čepu ir vartininkų treneriu Artūru Ramoška klubą pastiprino 11-ika naujų žaidėjų, kurių geografija driekiasi nuo kaimyninės Baltarusijos iki Gruzijos. Prisijungė ir kituose A lygos klubuose praėjusį sezoną žaidę futbolininkai.

Vienas pirmųjų naujokų – iš „Kauno Žalgirio“ atvykęs perspektyvus 19-metis vidurio saugas Karolis Šilkaitis. Buvęs Suvalkų „Wigry“ strategas D. Vencevičius į Jonavą atsivežė du savo buvusius auklėtinius – saugą iš Gruzijos Davidą Makaradzę ir vartininką iš Lenkijos Karolį Saliką. 22 m. D. Makaradzė visą savo profesionalo karjerą praleido Suvalkuose, o 34 m. K. Salikas karjerą pradėjo Augustavo „Spartoje“, vėliau žaidė Lomžos LKS „Lomža“, o nuo 2008 m. gynė „Wigry“ vartus. Jonava – pirmoji patyrusio futbolininko stotelė kitoje šalyje.

„Atvažiuoti čia man pasiūlė Donatas, tai tikriausiai pirmas ir paskutinis bandymas paragauti legionieriaus duonos. Komanda šauni, draugiška. Teko anksčiau žaisti draugiškas rungtynes su Lietuvos klubais, tad tam tikrą vaizdą apie A lygą esu susidaręs“, – sakė „Jonavos“ vartų sargas.

Antruoju klubo vartininku tapo ne vienoje komandoje Lietuvoje žaidęs 27 m. Marius Šalkauskas. 1,89 m žaidėjas praėjusį sezoną atstovavo „Trakams“ ir Alytaus „Dainavai“.

Gynybos grandį sustiprino trys gynėjai: baltarusiai Eduardas Zheunerau, Kirilas Aleksiyanas ir latvis Vitalijus Barinovas. 22 m. kairiojo krašto gynėjas K. Alekisyanas į Jonavą atvyko iš gimtinės, kur paskutinį sezoną žaidė Minsko „Torpedo“ klube. Dešiniajame krašte žais 23 m. latvis Vitalijus Barinovas, anksčiau atstovavęs „Riga FC“ ir „Venspils“ klubams. Vidurio gynėjas 29 m. E. Zhenerau prieš atvykdamas į Lietuvą žaidė Babruisko „Belšina“ komandoje, o dar anksčiau gynė ne vieno Baltarusijos klubo garbę. Dar vienas 29 m. baltarusis Andrėjus Čiuklėjus šiek tiek labiau pažįsta A lygą, mat praėjusį sezoną praleido „Kauno Žalgirio“ ekipoje.

Puolimo grandį papildė 23 m. ukrainietis Maksimas Marusičius, kurio paskutinė stotelė gimtojoje šalyje buvo Komsomolsko „Gorniak-Sport“ klubas.

Paskutiniai prie klubo prisijungė Martynas Dapkus ir Klaudijus Upstas. Tiek 24 m. atraminis saugas M. Dapkus, tiek dešiniajame krašte žaidžiantis 22 m. Klaudijus Upstas praėjusiame sezone žaidė Kauno „Stumbro“ klube.

Jau anksčiau D. Vencevičius minėjo, kad jo tikslas – turėti po du žaidėjus į kiekvieną poziciją.

Amžiaus vidurkis

„Jonavos“ žaidėjų amžiaus vidurkis – 23,6 m. Vyriausias žaidėjas yra 34 m. vartų sargas K. Salikas, jauniausias – praėjusį sezoną A lygoje debiutavęs 17-etis G. Vasylius.

fkjonava.lt informacija