Paskelbtas Sportas

„Achema-KKSC“ komanda Baltijos čempionate užėmė šeštąją vietą

Pirmadienis, 06 March 2017 06:39 Parašė 

Baigėsi 2016-2017 metų Baltijos moterų tinklinio lygos čempionatas, kuriame tradiciškai varžėsi 12 ekipų. Aštuonios geriausios reguliaraus sezono ekipos pateko į finalinį etapą, kuris vyko tiek Jonavoje, tik ir Kaune.

Pirmosios ant arenos parketo penktadienį žengė Jonavos „Achema-KKSC“ tinklininkės, kurios reguliariajame sezone užėmė aštuntąją vietą ir ketvirtfinalyje teko grumtis su pirmoje pozicijoje buvusia Kauno „TK Kaunas-ASU“. Galutinis susitikimo rezultatas nepasako būtos atkaklios kovos, nes jau pirmajame sete nugalėtojai išaiškinti prireikė žaisti net iki 31 taško. Apmaudu, tačiau lemiamu momentu sėkmė buvo kauniečių pusėje. Kaip parodė vėlesni įvykiai aikštelėje, žiūrovams tai buvo reto grožio mačas. Lijos Darandovienės treniruojamos Jonavos tinklininkės ir kituose dvejuose setuose tik jų pabaigose turėjo pripažinti Kauno ekipos pranašumą. „Achema-KKSC“ nusileido kaunietėms rezultatu 0:3 (29:31, 23:25, 23:25) ir dabar kovos dėl 5-8 vietų. Tuo tarpu Kauno klubas tęsia kovą dėl medalių.

„Lemiamais momentais, mūsų jaunoms žaidėjoms, kurios pirmą sezoną žengia į startinį šešetą, sudrebėjo ranka. Čia irgi toks žmogiškas faktorius, - aprimus aistroms po rungtynių kalbėjo „Achema-KKSC“ trenerė L. Darandovienė. – Matėsi, kad ir abi komandos jaudinosi, Džiaugiuosi, kad vyko graži kova ir puikių akimirkų buvo suteikta gan gausiai susirinkusiems žiūrovams. Kaip sakoma, sportinė sėkmė myli stipresnes. Mūsų tikslas dabar pakilti iš aštuntos vietos ir pakovoti dėl penktosios vietos“.

Kitose ketvirtfinalio rungtynėse „Jelgava/LU“ (Latvija) 3:0 įveikė Talino „TTU/Tradehouse“ (Estija). Būtent estės ir tapo Jonavos komandos varžovėmis kovoje dėl 5-8 vietų. Į pusfinalius taip pat pateko praėjusių metų lygos nugalėtoja „KohilaVC/E-Service“ (Estija), kuri 3:1 pranoko Alytaus „Prekyba-Parama“ klubą, o Tartu „TU/Eeden“ (Estija) 3:1 įveikė Dauglipio „VK miLATss“ (Latvija) komandą.

Šeštadienį Jonavos sporto arenoje buvo sužaistos ketverios Baltijos moterų tinklinio lygos atkrintamųjų varžybos. Visos rungtynės baigėsi vienodais rezultatais 3:0.

Baltijos moterų tinklinio lygos ketvirtfinalio rungtynėse Jonavos „Achema-KKSC“ patyrė nesėkmę prieš reguliaraus sezono nugalėtoją Kauno „TK Kaunas-ASU“. Po šios nesėkmės komandos trenerė Lija Darandovienė teigė, kad lygoje yra 3-4 komandos, kurios pajėgesnės už likusias keturias, todėl tikėjosi ir troško, kad aštuntoji vieta reguliariajame sezone nėra rodiklis ir gali pakovoti dėl penktosios galutinės pozicijos.

Trenerės norai išsipildė, kai šeštadienį Jonavos tinklininkės susitiko su Talino „TTU/Tradehouse“ klubu iš Estijos. Šis klubas reguliariajame sezone buvo penktos, tačiau jau dabar aišku, kad komanda pablogins pasiekimą. Jonavos sporto arenoje rungtyniavusios komandos atkakliai kovojo visus tris setus, nes daugiau jų ir neprireikė. Visuose dominavo aikštelės šeimininkės ir nors, skirtumas nebuvo akivaizdus, tačiau to užteko pergalei pasiekti. „Achema-KKSC“ pasiekė pergalę rezultatu 3:0 (25:18, 25:22, 25:21) bei sekmadienį kovos dėl penktosios vietos.

Jonavos komandos gretose į pergalę vedė užtikrintai kamuolius skirsčiusi Raimonda Strelkauskaitė ir libero Inga Lisauskienė bei taškus komandai rinkusios Raminta Petrauskaitė, Gabija Kasperavičiūtė, Agns Daunytė, Vaiva Valionytė, Valerija Sobol ir kt.

Po rungtynių klubo „Aušrinė“ prezidentas Bronislovas Liutkus apdovanojo geriausias šių rungtynių žaidėjas. Jonaviečių gretose ją tapo Inga Lisauskienė.

Žiūrovai intriguojančių laukė pusfinalių, tačiau jų galutiniai rezultatai pasakė, kad reguliariajame sezone aukštesnes vietas užėmusios ekipos yra pajėgesnės už kitas komandas. Pirmajame pusfinalyje užtikrintai rungtyniavusios Kauno „TK Kaunas-ASU“ klubas nepaliko šansų „Jelgava/LU“ komandai, o praėjusių metų nugalėtoja „Kohila VC/E-Service“ lengvai žengė į finalą, taip pat „sausu“ rezultatu įveikusios kitą komandą iš Estijos – Tartu „TU/Eeden“.

Sekmadienį sužaisti lemiami susitikimai, po kurių paaiškėjo ne tik konkrečių vietų laimėtojos, bet ir naujosios šių metų čempionės. Užtikrintai visą sezoną rungtyniavusios Kauno „TK Kaunas-ASU“ klubas pergalingai žygiavo ir finaluose. Kauno sporto halėje vykusiose finalinėse rungtynėse kaunietės didenių problemų neturėjo ir gan užtikrintai rezultatu 3:0 įveikė praėjusių metų nugalėtojas „Kohila VC/E-Service“ ekipą iš Estijos. Per Baltijos moterų čempionatų istoriją, Lietuvos komanda pirmą kartą tapo nugalėtojomis.

Kita Estijos komanda Tartu „TU/Eeden“ džiūgavo bronzos medaliais, kai taip pat halėje po itin permainingos kovos 3:2 palaužė „Jelgava/LU“ klubą.

Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro salėje vyko dvikovos dėl žemesnių vietų. Nepasisekė Alytaus „Prekyba-Parama“ ekipai, kuri ir paskutinėse rungtynėse 1:3 pralaimėjo Talio „TTU/Tradehouse“ klubui bei liko aštuntoje pozicijoje.

Lijos Darandovienės treniruojama Jonavos „Achema-KKSC“ komanda pagerino reguliaraus sezono rezultatą ir galėjo užimti ir penktąją vietą. Visgi, susitikimas dėl šios vietos su Daugpilio „VK miLATss“ klubu baigėsi apmaudžiai. Pirmaudamos jonavietės 2:0, kutuose setuose turėjo pripažinti varžovių pranašumą ir lemiamame penktajame sete taip pat neatlaikė latvių puolimo ir pralaimėjusios rungtynes rezultatu 2:3 (25:19, 25:19, 20:25, 15:25, 11:15) užėmė galutinę šeštąją vietą.

GYTIS RAMANAUSKAS