Paskelbtas Futbolas

Naująjį sezoną FK „Jonava“ pradėjo rezultatyviomis lygiosiomis

Pirmadienis, 06 March 2017 06:38 Parašė 

Įspūdingai prasidėjo naujasis 2017 metų A lygos futbolo čempionatas, kuriame šiemet vėl varžosi 8 komandos. Pirmajame ture sužaistos trejos rungtynės („Utenis“ – „Kauno Žalgiris“ nukeltos vėlesniam laikui) ir visose žiūrovai pamatė ne tik atkaklių kovų, bet ir nuostabių įvarčių.

Ne išimtis buvo futbolo klubo „Jonava“ debiutas, kuris paženklintas įspūdinga rungtynių pabaiga Marijampolėje. Šio miesto futbolo manieže vykusiose rungtynėse FK „Jonava“ sezoną, kaip ir pernai, pradėjo su FK „Sūduva“. Pirmosios sezono rungtynės pernai su suvalkais baigė taikiu rezultatu 1:1. Šiemet mačas ir vėl baigėsi lygiosiomis, tačiau komandos šįkart pasižymėjo įvarčių gausa ir susitikimas baigėsi rezultatyviai – 3:3.

Aikštelės šeimininkai pirmosiomis minutėmis gavo šalto dušo, kai 7 min. link varžovų baudos aikštelės prasiveržė Tautvydas Eliošius, ataką jau baudos aikštelėje pratęsė Tadas Eliošius, o vienu lietimu ją užbaigė Marius Ganusauskas. Išsiveržė į priekį Jonavos komandos futbolininkai ilgai pranašumo neišlaikė. 18 min. marijampolietis Vaidas Slavickas išlygino rezultatą, o antrajame kėlinyje (60 min.) šis žaidėjas ir persvėrė rezultatą „Sūduvos“ naudai (2:1).

Visgi, tuo metu FK „Jonava“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius pakeitė kelis žaidėjus ir neprašovė. Aikštelėje pasirodęs legionierius David Makaradze iš Gruzijos privertė aiktelėti žiūrovus, kai tolimu smūgiu tiesiog nukabino vartų voratinklius ir atstatė pusiausvyrą (2:2). Atrodė, kad mačas taip ir gali pasibaigti tokiu rezultatu. Tačiau žiūrovo akiai tęsėsi kuriozai.

Besibaigiant paskutinei pagrindinio laiko minutei Jonavos komandos gynėjai nesužiūrėjo „Sūduvos“ legionieriaus iš Kroatijos Andro Švrljugos, kuris pasiuntė kamuolį trečią kartą į „Jonavos“ vartus“. Šeimininkai jau kaip ir džiūgavo pergale, bet pasitvirtino posakis, kad reikia žaisti iki finalinio teisėjo švilpuko. Jau per teisėjo pridėtą laiką blykstelėjo ką tik aikštelėje pasirodęs jonavietis puolėjas Laurynas Stonkus. Į baudos aikštelę įsiveržęs Tadas Eliošius smūgiavo į varžovų vartininką, bet L. Stonkus pirmu smūgiu sudrebino suvalkiečių vartų skersinį, o antru iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartų tinklą! Rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis – 3:3 (1:1).

FK „Jonava“ sudėtis – Karol Salik, Benas Spietinis, Martynas Dapkus, Eduard Zheunerau, Vitalijs Barinovs, Kiril Aleksiyan (nuo 64 min. David Makaradze), Karolis Šilkaitis, Tautvydas Eliošius, Tomas Salamanavičius (nuo 88 min. Laurynas Stonkus), Tadas Eliošius, Marius Ganusauskas (nuo 60 min. Maksim Marusych).

Kitose pirmojo turo rungtynėse FK „Trakai“ 1:0 įveikė Kauno FK „Stumbrą“, o Klaipėdos FK „Atlantas“ 1:2 namuose pripažino čempiono Vilniaus FK „Žalgiris“ komandos pranašumą.

Kovo 12 d., sekmadienį, A lygos čempionato rungtynės atkeliauja į pavasarėjančią Jonavą. Šią dieną FK „Jonava“ dirbtinės dangos aikštelėje susitiks su FK „Trakai“ klubu. Rungtynių pradžia 13.00 val.

GYTIS RAMANAUSKAS