Paskelbtas Krepšinis

Moterų krepšinio žvaigždžių dienoje – ir Jonavos komandos pergalė

Pirmadienis, 06 March 2017 08:31 Parašė 

Praėjusį sekmadienį, Jonavos sporto arenoje susirinkę miestelėnai ir miesto svečiai buvo pakviesti į šių metų Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žvaigždžių dieną, kurioje spindėjo ne tik šioje lygoje rungtyniaujančios krepšininkės, bet ir didelis būrys įvairiausių sporto, politikos, kultūros veikėjų. Šventė prasidėjo intriguojančiomis moterų Taurės finalinėmis rungtynėmis, kuri pratęsta tritaškių ir trijulių konkursais.

Marijampolės „Sūduva“ naujojoje Jonavos arenoje į viršų kėlė pirmąjį sezono trofėjų – Rimvydo Samulėno auklėtinės Moterų taurės finale 76:68 (18:25, 15:19, 26:20, 17:4) pranoko Vilniaus „Kibirkšties“ ekipą. Nugalėtojoms atiteko 7000 eurų piniginis prizas, o už antrąją vietą „Kibirkštis“ buvo apdovanota 3000 eurų čekiu. Naudingiausia finalo žaidėja tapo „Sūduvos“ gynėja Rita Milieškienė. Šiame susitikime Vilniaus klubas turėjo verstis be vienos iš komandos lyderių Vitos Kuktienės. Rungtynes aktyviai pradėjo abi komandos, tačiau įpusėjus ketvirčiui „Sūduva“ turėjo 4 taškų pranašumą – 10:6. Įspūdingai pirmajame kėlinyje rungtyniavo Laura Svarytė, kurios po krepšiais nepavyko sustabdyti „Kibirkščiai“. Nepaisant to, vilnietės neleido Marijampolės komandai pabėgti į priekį ir likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes, vilnietės rezultatą persvėrė – 19:18. Per likusį laiką vilnietės surengė spurtą 6:0 ir dar labiau padidino savo pranašumą – 25:18.

Antrajame kėlinyje ir toliau „Sūduvos“ puolimas buvo supančiotas, o vilnietės bėgo į priekį ir susikrovė dviženklį pranašumą – 30:18. Po ilgos pertraukos Rita Milieškienė dvitaškiu iš po krepšio sumažino „Sūduvos“ deficitą iki vienženklio – 24:32. Kėlinio pabaigoje vilnietės tiksliai atakavo iš toli, o tai leido joms išlaikyti saugų atotrūkį – 40:29. Prieš antrąją mačo dalį „Kibirkštis“ išlaikė dviženklį pranašumą – 44:33.

Po didžiosios pertraukos ir toliau žaidimo tempą kontroliavo „Kibirkštis“ ir neleido marijampolietėms priartėti – 56:43. Nors „Sūduvai“ pavykdavo sumažinti atsilikimą iki vienženklio deficito, tačiau vilnietės atsakydavo sėkmingomis atakomis ir pranašumą susigrąžindavo – 61:51. Likus žaisti mažiau nei 3 minutes, marijampolietės priartėjo iki 7 taškų atžymos – 56:63. Prieš lemiamą ketvirtį „Kibirkšties“ pranašumas ištirpo iki 5 taškų ir visa intriga liko lemiamam kėliniui – 64:59.

Paskutinį ketvirtį dvitaškiu pradėjo Neringa Skadaitė ir „Sūduva“ nenumaldomai artėjo prie vilniečių – 61:64. Sužaidus 3 minutes, marijampolietės sumažino atsilikimą iki minimumo (65:66), o Jurgita Štreimikytė-Virbickienė buvo priversta paprašyti minutės pertraukėlės. Netrukus L.Svarytė į priekį išvedė visas rungtynes atsilikinėjusias marijampolietes – 67:66. Ketvirčio pabaigoje iniciatyva visiškai priklausė „Sūduvai“, o R.Milieškienė didino savo ekipos pranašumą – 73:68. Per paskutines minutes „Kibirkštis“ nebeatsitiesė, o „Sūduva“ džiaugėsi pirmu sezono titulu – 76:68.

„Sūduva“: Rita Milieškienė 26, Laura Svarytė 21, Kateryna Dobrikova 9.

„Kibirkštis“: Laurita Jurčiūtė 19, Gabija Meškonyte 14, Eglė Šniokaitė ir Laura Juškaitė po 11.

Įdomiame ir intriguojančiame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) tritaškių konkurse triumfavo Marijampolės „Sūduvos“ įžaidėja Greta Tamašauskaitė.

Prieš pat šventę paaiškėjo, kad nei Moterų taurės finale, nei tritaškių konkurse dėl šeimyninių aplinkybių nedalyvaus Vilniaus „Kibirkšties“ puolėja Vita Kuktienė, kurią pakeitė Agnė Bobinaitė.

Pirmajame etape geriausiai sekėsi Agnei Černeckytei ir Gretai Tamašauskaitei, kurios surinko po 17 taškų. Pusfinalyje 21-ąjį gimtadienį švenčianti A. Černeckytė per plauką liko nuo lemiamos serijos, į kurią pateko G.Tamašauskaitė ir baltarusė V. Ziuzkova, sumetusios po 15 taškų.

Finale pirmoji metė G.Tamašauskaitė, kuri savo seriją pradėjo prastokai, bet vėliau įsibėgėjo ir vienas po kito metimai skriejo į tikslą. Iš viso ji surinko 18 taškų. LMKL čempionų atstovė, norėdama laimėti titulą, turėjo pademonstruoti geriausią vakaro pasirodymą, bet jai to padaryti nepavyko – 14 taškų, todėl triumfavo G. Tamašauskaitė.

Naująjį Jonavos arenos parketą sekmadienį išbandė ne tik Moterų taurės finale žaidę klubai ar tritaškių konkurso dalyvės, bet ir visas būrys žvaigždžių.

„3×3“ varžybose šešios komandos buvo padalintos į dvi grupes po tris ekipas. Pirmoje atsidūrė Jonava (Mindaugas Sinkevičius, Nerijus Zabarauskas, Nojus Pankratjevas), Šiaulių „Šiaulių-Universitetas“ (Virgilijus Alekna, Ligita Tamuytė, Gabija Šegždaitė) ir Kauno „Aistės-LSU“ (Mindaugas Mizgaitis, Dovilė Saurazaitė, Karolina Kazočiūnaitė).

Antrąją grupę sudarė Ukmergės „Vilkmergė“ (Vaidas Baumila, Martyna Petrėnaitė, Kamilė Žiedelytė), Klaipėdos „Fortūna“ (Vaidas Jurgilas, Roberta Mizgerytė, Dovilė Jankauskaitė) ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ (Gabrielė Gutkauskaitė, Livija Sakevičiūtė, Tomas Pačėsas)

Pirmojoje atkaklioje ir permainingoje dvikovoje Jonavos ekipa 8:7 įveikė Šiaulių atstovus. Kitame mače „Šiauliai-Universitetas“ atsitiesė 9:3 nugalėdamas „Aistes-LSU“. Be pralaimėjimų pirmą etapą baigė jonaviškiai – 8:5 įveikę „Aistes“.

Antroje dvikovoje „Vilkmergė“ po paskutinę sekundę nepataikyto M. Petrėnaitės metimo 5:6 nusileido „Fortūnai“. LMKL čempionėms G. Gutkauskaitė paskutinę sekundę išplėšė pergalę – 11:10. „Hoptrans-Sirenos“ taip pat nepatyrė pralaimėjimo kartėlio – 7:4 pranoko „Vilkmergę“.

Finale susitiko išskirtinai tik vyriška Jonavos ekipa ir T.Pačėso bei Lietuvos rinktinės įžaidėjo G. Gutkauskaitės vedama „Hoptrans-Sirenų“ trijulė. Visą mačą pirmavę jonaviškiai laimėjo susitikimą 7:5. Šioje Jonavos komandoje spindėjo sporto klubo treneris ir buvęs krepšininkas N. Zabarauskas, Ūkio ministras M. Sinkevičius ir jaunasis krepšinio talentas N. Pankratjevas.

Nugalėtojams atiteko galimybė visą savaitę naudotis naujutėliu „Toyota“ CHR visureigiu, kurio bakas bus sklidinas kuro. Jaunajam komandos nariui N.Pankratjevui „Toyota“ atstovybė įteikė 200 eurų dovanų čekį tiesiog jo norų išpildymui.

Įspūdingoje krepšinio, muzikos ir šokių fiestoje žiūrovai pamatė ne tik sportines varžybas ir įvairias rungtis, bet šventės metu visus linksmino Vaidas Baumila, šokių grupės „Saulės vaikai“ ir „Bonus“, Kauno „Žalgirio“ ir Jonavos „Sporto klubo“ šokėjos. Tarp gausybės žiūrovų renginį stebėjo ir ne vienas garsus šalies žmogus – tarp jų ir garsieji, ištikimieji Lietuvos krepšinio sirgaliai - broliai Maciai.

GYTIS RAMANAUSKAS