Paskelbtas Miesto naujienos

Jau turime savo areną!

Ketvirtadienis, 23 February 2017 13:39 Parašė 

„Statėme statėme ir pagaliau pastatėme“, – sako vieno populiaraus animacinio filmuko herojus. Pagaliau. Visi tiek ilgai – net šešerius metus – laukėme, kad į Jonavos sporto arenos atidarymą bilietai buvo šluote iššluoti. Teko pastatyti dar apie 100 papildomų kėdžių, tačiau vis tiek būrys norinčių patekti taip ir liko už durų. Na, o kas pateko – mėgavosi neeiliniais reginiais. Bet – viskas iš pradžių...

Kol žiūrovai, atėję raudonu kilimu, būriavosi laukdami atidarymo pradžios, spaudos konferencijos metu Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė „guodėsi“, kad iki paskutinės minutės netilo centro telefonas: skambinusieji be galo stebėjosi, kad jau nėra bilietų...

Pasak laikinai einančio mero pareigas Eugenijaus Sabučio, šiandieną – išskirtinė šventė, nes atidaromas didžiausias ir brangiausias sporto objektas Jonavoje, o LR ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius juokavo, kad šešeri statybų metai nėra daug: Nacionalinis stadionas Vilniuje nepastatytas iki šiol...

Įspūdį paliko R. Stupurienės idėja bent vieną ar du sekmadienius arenos duris atverti jonaviečių šeimoms: trijose aikštelėse (arba visi kartu) galėtų sportuoti vaikai, mamos, tėčiai.

Jaučio odos neužtektų surašyti visų idėjų, susijusių su naująja arena, tačiau jonaviečiai tikrai nenusivils ir, tikėkimės, ji taps traukos centru. O kolegė žurnalistė iš Kauno net juokavo: ar tik nepradės mūsų miestas pas jus į renginius važiuoti...

Ir štai – oficialus renginys. Plojimais du tūkstančiai žiūrovų sutiko Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą (dirigentas Ričardas Šumila) ir „X faktoriaus“ nugalėtoją Iglę Bernotaitytę. Plojimais sutiko garbius svečius, kurie, pasveikinę su tokia gražia švente, perkirpo Jonavos sporto arenos atidarymo juostelę: Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinį direktorių Edį Urbanavičių, LR ūkio ministrą M. Sinkevičių, laikinai einantį mero pareigas E. Sabutį, LR Seimo narį Rimantą Sinkevičių.

Ne mažiau garsūs plojimai lydėjo Kūno kultūros ir sporto centro direktorę R. Stupurienę, kuriai buvo įteiktas simbolinis Jonavos sporto arenos raktas.

Didelį įspūdį paliko rajono sportininkų, sporto klubų, kt. paradas, pasufleravęs, kad čia gali vykti ne tik sporto renginiai, bet ir mados šou, koncertai, šunų parodos ir t. t., ir pan.

Žiūrovai, „kaitinami“ vakaro vedėjo aktoriaus Vytauto Rumšo, kėlė „bangas“, klausydamiesi Lino Adomaičio, mojo švytinčiais mobiliaisiais telefonais, paprašyti dainuoti kartu nesibrangino: plėšė iš visos širdies!

Smagus buvo vakaras, komplimentų jam negailėjo į svečius atvykę LR Seimo pirmininko pavaduotojas Mindaugas Bastys, įvairių sporto šakų federacijų atstovai, Kauno regiono merai, kolegos – šalies sporto įstaigų vadovai... O NATO sąjungininkai taip susižavėjo renginiu ir jo organizavimu, kad pažadėjo Jonavos sporto arenoje būti dažnais svečiais.

***

Tapome vienintelės, unikalios šventės liudininkais, o atsisveikinant visi žiūrovai buvo vaišinami saldainiais su Jonavos sporto arenos logotipu.

Dabar belieka sekti reklamą, kad nepražiopsotume to, ką siūlys – dabar jau mūsų – ARENA.

Karolina VIČIŪTĖ