Paskelbtas Rajono naujienos

Vasario 16-ą minėjome su dainomis ir „Ciceliukės Marceliukės“ melodija

Penktadienis, 17 February 2017 04:47 Parašė 

Vasario 9- 13 d, mūsų mokykla prisijungė prie Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės pilietinės iniciatyvos „Vasario 16 švęsk linksmai ir išradingai“.

Vasario 8-16 d. technologijų mokytoja Laima Mačiūnienės kartu su mokiniais trispalviais karpiniais papuošė mokyklos-daugiafunkcio centro ir Bukonių seniūnijos langus.

Vasario 13 d. istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja Jūratė Stankaitienė, dainavimo būrelio vadovė Modesta Korepina bei liaudies šokių būrelio vadovė Jolita Pranskūnienė pakvietė visus mokyklos mokinius ir mokytojus dainomis ir bendru mokyklos šokiu paminėti Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną. Keturias pertraukas renginių salėje skambėjo PUG vaikų ir 1-10 klasių mokinių ir mokytojų dainos, skirtos Lietuvai. Šią dainų pynę užbaigė bendras visos mokyklos liaudies šokis „Ciceliukė Marceliukė“.

Vasario 15 d. pirma pamoka buvo skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Mokiniai turi atminti ryžtingą lietuvių norą ir siekį turėti savo valstybę. Dabar mums belieka tik savo tėvynę saugoti. Tuomet niekada nei Lietuvoje, nei šioje mokykloje nenutils dainos, nebijosime pasipuošti mūsų trispalvės spalvomis ir visuomet girdėsis batukų ir batų bumbsėjimas pagal „Ciceliukės Marceliukės“ melodiją.

Jūratė Stankaitienė,

Jonavos r. Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro

istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja