Paskelbtas Sportas

Apdovanoti geriausi Jonavos krašto sportininkai, jų treneriai, sporto entuziastai

Pirmadienis, 13 February 2017 09:52 Parašė 

2016 metais Jonavos sportininkai ir jų treneriai dalyvavo įvairaus rango tarptautinėse ar respublikinėse varžybose, kuriose siekė aukštų rezultatą garsindami mūsų rajoną. Būtent šie sporto žmonės bei sportui neabejingi ir stabiliai sportui padedantieji neliko nepastebėti ir už savo rezultatus bei veiklą buvo apdovanoti.

Tradiciškai kiekvienais metais Kūno kultūros ir sporto centras paskelbia geriausius ir pakviečia atsiimti apdovanojimų. Tačiau šįkart buvo pakeista jau nusistovėjusi renginio vieta. „Kultūros centro salė uždaryta remontui, arena dar neatidaryta, o savo sporto salėje nedarėme, nes norėjosi daug šventiškesnės aplinkos, - apie tradicinio renginio naujoves kalbėjo Kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius. – Norėjome kamerinės atmosferos tik siauram rajono sporto visuomenės būriui. Kaip sakant, vyko kultūrinė dalis su sporto prieskoniu“.

Būtent praėjusio antradienio vakarą DNB banko Jonavos skyriaus pastato konferencijų salėje, vyko 2016 metų Jonavos krašto sporto apdovanojimų šventė, kurios metu buvo paskelbti nugalėtojai, įteikiami apdovanojimai, pristatomi laimėtojai ir nominantai.

„Metai netrunka prabėgti ir mes vėl susirenkame, kad suskaičiuotume nuveiktus darbus, pasidžiaugtume jūsų pasiektais rezultatais, o tuo didžiuotis Jonavos kraštas turi, - įžanginę šventinę kalbą tarė Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. Pasak direktorės, šioje aplinkoje susirinkta tam, kad pamatyti vieni kitus, nes vieni žaidžia aikštelėje, kiti skuodžia bėgimo takeliuose, treti – savo pajėgumus demonstruoja prie stalo teniso stalų ir susiburti kartu nėra tiek daug progų. Ši šventė ir suvienijo visus sportininkus, jų trenerius, sporto entuziastus ir rėmėjus bei daugelį kitų, kurie dirba sporto labui.

Sportuojančiais Jonavos krašto žmonėmis pasidžiaugė ir laikinasis meras Eugenijus Sabutis, kuris vietos valdžios vardu davė pažadus toliau plėsti rajone sportinę infrastruktūra, gerinti sąlyga sporto entuziastams, mėgėjams, senjorams, profesionalams. „Jonava turi būti ir turi išlikti galimybių miestu, - samprotavo meras. – Šalia profesionalų yra ir paprasti mėgėjai, šalies mėgėjų – yra ir vaikai. Nebūtina iš vaikų išauginti sekančio Ronaldo ar Valančiūno, svarbiausia, kad jie nebūtų arti gatvės, eitų kitais klystkeliais ar šunkeliais. Jiems sportas būtų vienas iš tų dalykų, kuris padėtų juos išlaikyti teisingame gyvenimo kely, taip, kaip padėjo išlaikyti jus“.

Didelių komplimentų laikinasis meras E. Sabutis pažėrė Kūno kultūros ir sporto centro kolektyvui, nes tie žmonės dirba neskaičiuodami valandų ir „plėšosi“ bei daro tai, kad patenkinta būti ne tik valdžia, bet ir visa sportuojanti visuomenė.

Šios šventės vedantieji, Kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojai Dalia Venckevičienė ir Laurynas Gailius, į salės priekį pakvietė pirmuosius apdovanojamuosius. Kaip ir kiekvienais metais vyksta Jonavos rajono seniūnijų sporto žaidynės, kuriose sporto entuziastai varžosi įvairiose sporto šakų varžybose. Metų pabaigoje susumuoti rezultatai išaiškina ir geriausiuosius. Už praėjusių metų vykusias seniūnijų sporto žaidynes sportiškiausioms seniūnijoms taures teikė geriausiai seniūnijų gyvenimą išmanančiai savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė, kuri dar pernai trečiosios vietos taurę laikė kaip Užusalių seniūnijos seniūnė. Šiemet scenarijus pasikartojo ir Užusaliams atiteko trečioji vieta, tačiau kartu su sporto organizatoriumi šįkart taurę kėlė naujoji seniūnė Danguolė Karnylienė.

Kitas pirmąsias vietas taip pat pasidalino tos pačios seniūnijos. Antrosios vietos taurės atėjo atsiimti Žeimių seniūnas Faustas Pilipavičius bei sporto organizatorius Aleksandras Janovskis, o iš eilės dviejų metų pasiekimą pakartojo ir vėl nugalėtojais tapo Dumsių (dabar – Šveicarijos) seniūnijos sportininkais. Didžioji taurė buvo įteikta seniūnui Algirdui Paplonskiui ir sporto organizatoriui Valdui Ziniui.

Po apdovanojimo atsiėmimo, Šveicarijos seniūnas A. Paplonskis paklaustas apie tokį stabilumą bei pergalių receptą, iš karto rėžė trumpai ir drūtai: „Valdas Zinys, - trumpai patylėjęs porino toliau, - Viskas priklauso nuo žmonių, bet minčių generatorius ir tiek energijos atiduodantis žmogus, tiek kiek Valdas, tokių kol kas nėra. Žmogus, turintis idėją, viltį, mintį ir mokantis suburti žmones – tai yra rezultatas“.

AB „Achema“ neseniai apdovanojo savo rengtų chemikų sporto žaidynių geriausias komandas. Varžybas organizuoja sporto klubas „Achespo“, o sporto mėgėjai jėgas galėjo išmėginti vienuolikoje sporto šakų ar rungčių. Jonavos chemikų sporto žaidynėse be komandinių apdovanojimų buvo įvertinti ir atskiri sporto mėgėjų pasiekimai. Susirinkusi sporto klubo „Achespo“ valdyba išrinko ir geriausia achemietį sportininką. Juo tapo UAB „Transachema“ darbuotojas Martynas Stankevičius.

Nemažai intrigos ir ovacijų sulaukė nominacijos. Jų aukštumoje tapo šokių klubo „Bonus“ jaunieji šokėjai Nojus Grinskis ir Ieva Grybauskaitė (Metų sporto žvaigždutė“), Lietuvos U-15 rinktinės narys, Turkijoje iškovojęs sidabro medalį, projekto „Talentų karta“ dalyvis, krepšininkas Nojus Pankratjevas („Jaunasis talentas“), Lietuvos jaunučių bokso čempionato ir žaidynių nugalėtojas Einoras Sinkevičius („Metų staigmena“), Lietuvos vyrų bokso čempionato antrosios vietos laimėtojas Ignas Kuodelis („Metų sugrįžimas“), Lietuvos virvės traukimo čempionato nugalėtojai ir pasaulio čempionato 10 vietos laimėtojai - sporto klubas „Gekonas“ („Metų pergalė“). „Metų treneriu“ tapo moterų futbolo trenerė Eglė Kazlauskienė, o XV tarptautinis tinklinio turnyras „Kalėdinė taurė 2016“ buvo nominuota „Metų renginys“ kategorijoje. Sportiškiausia metų organizacija tapo VšĮ „Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras“.

Apdovanotos ir geriausios komandos, kurios konkurencijos pagal pasiektus rezultatus neturėjo. 2016 metais moterų geriausia komanda pripažinta tinklinio ekipa „Achema-KKSC“, kuri šalies čempionate iškovojo antrąją vietą. Aplodismentų nusipelnė „Aušrinė“ klubo prezidentas Bronislovas Liutkus bei trenerė Lija Darandovienė. Už praėjusių metų pasiektus rezultatus buvo apdovanotos ir komandos žaidėjos.

Iš vyrų čempionatuose dalyvavusių komandų, labiausiai sekėsi ir aukščiausių apdovanojimų pasiekė senjorų futbolo klubas „Klevas“ (prezidentas Arūnas Rimkus, vadovai Algirdas Ramonas ir Saulius Skorupskas), kuris tapo 35+ amžiaus grupės nugalėtojais. Šioje komandoje rungtyniavo ir medalių siekė net 28 futbolo senjorai.

Pagrindinis akcentas – Jonavos rajono 2016 metų geriausių sportininkų dešimtukas, į kurį pateko septynerių sporto šakų atstovai. Daugiausia atstovų „padovanojo“ tinklinis, regbis ir kiokušin karate atstovai, kurių buvo po du sportininkus. Sportininkai pergalių pasiekė ne tik šalies čempionatuose, bet Baltijos ir Europos lygyje.

Šio dešimtuko sportininkai tą vakarą visi buvo geriausieji, nes atsiimti apdovanojimų jie buvo kviečiami abėcėlės tvarka. Laikinasis meras E. Sabutis ranką spaudė dviems kiokušin karate atstovams – Europos jaunių čempionato antrosios vietos laimėtojui Osvaldui Balčiui ir Europos čempionato nugalėtojui Antanui Klibavičiui (treneriai Alfredas Jakštas ir Valdas Braslauskas), regbininkams – Eimantui Ilmonui ir Rokui Stočkūnui (treneris Paulius Zubavičius), kurie su jaunių U-18 rinktine tapo nugalėtojais Europoje bei tinklininkėms – šalies vicečempionėms Ingai Vainilavičiūtei-Lisauskienei ir Raimondai Strelkauskaitei (trenerė Lija Darandovienė). Prizai taip pat buvo įteikti lengvaatletei, Baltijos šalių jaunių mačo nugalėtojai Gabijai Galvydytei (treneriai Vidutė Lebeckienė ir Algimantas Sniečkus), stalo tenisininkui, Šiaurės Europos šalių jaunių čempionato antrosios vietos laimėtojui Rimui Lesiv (treneris Saulius Bureika), UEFA rengiamo turnyro antrosios vietos laimėtojai, futbolininkei Paulinai Sarkanaitei (trenerė Eglė Kazlauskienė) bei svarsčių kilnotojui Remigijui Šedžiui (treneris Alfonsas Špokas), kuris tapo nugalėtoju Europos čempionate jaunimo grupėje.

Šiemet apdovanojimuose padėkota ne tik tiesiogiai su sportu susijusiems žmonėms, bet sporto centras įsteigė nominacijas ir tiems, kurie visokeriopai padeda šiai organizacijai. Vieni prisideda savo idėjomis, kiti – darbais ir finansinėmis galimybėmis.

„Metų partneris“ nominacijos nugalėtoju tapo UAB „Jonavos paslaugos“. Prizą atsiėmė direktorius Edmundas Mulokas, bet laukė dar viena staigmena. Už pagalbą Jonavos slidinėjimo trasoje pagerbtas bendrovės darbuotojas Ramūnas Bliūva, kuris stipriai prisideda prie trasos suformavimo.

Už tai, kad 2016 metais AB „Achema“ (generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas) suteikė 600 tūkst. eurų Jonavos sporto arenos statyboms, įmonė apdovanota nominacijoje „Metų rėmėjas“.

Svarus apdovanojimas „Už pagalbą Jonavos krašto sportui“ įteiktas Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generaliniam sekretoriui Giedriui Grybauskui, kuriam skirtas apdovanojimas už daugelio idėjų ir tarptautinių sporto švenčių atkėlimą į Jonavą, už nuoširdų dėmesį ir pagalbą sportiniam gyvenimui.

Duoklė atiduota ir nusipelniusiems šiam kraštui žmonėms. Visi paminėtieji galėjo būti pagerbti, tačiau nominacija buvo tik viena. „Už nuopelnus Jonavos krašto sportui“ apdovanotas Algimantas Žalakevičius, kuris daugelį metų dirbo plėtojant ir kuriant Jonavos sporto tradicijas, koordinuojant sportinę veiklą Jonavoje, taip pat dalyvaujant LTOK atkuriamajame suvažiavime.

Sportininkų pagerbimo šventės metu susirinkusiems savo programas pristatė bei nuotaiką skaidrino saksofonistas Mindaugas Rozenbergas, sportinių šokių klubo „Bonus“ šokėjai (vadovas Sergejus Jefimenka), dainininkė Karolina Krivickaitė (vadovas Elegijus Laimikis).

GYTIS RAMANAUSKAS