Paskelbtas Sportas

Kiokušin karate atletų pergalės sostinėje

Pirmadienis, 13 February 2017 09:48 Parašė 

Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje įvyko 2017 metų Lietuvos kiokušin karatė čempionatas. Iki šiol Lietuvos čempionatuose būdavo 4 vyrų ir 4 moterų svorio kategorijos. Šių metų čempionatas pirmą kartą vyko pagal naują olimpinio modelio sistemą: dalyviai buvo suskirstyti į 9 vyrų ir 6 moterų svorio kategorijas. Padidinus svorio kategorijų skaičių, nebeliko ryškių masės skirtumų tarp varžovų, todėl kovos pasidarė įdomesnės, dalyvavo daugiau kovotojų.

Šiose varžybose dalyvavo ir trys Jonavos kiokušin karate „Kumite“ klubo sportininkai, kurie visi amo grįžo su medaliais.

Svorio kategorijoje iki 70 kg varžėsi Osvaldas Balčius. Šiam atletui tai buvo pirmos varžybos suaugusiųjų amžiaus grupėje. Jau pirmoje kovoje Osvaldui teko kovoti su vienu pajėgiausių pastarųjų metų Lietuvos kiokušin karatė kovotojų Jevgenijumi Jurutu. Specialistų nuomone, Osvaldas kovoje dominavo, bet dėl keleto klaidų gavo įspėjimą ir teisėjai skyrė pergalę varžovui. Kovoje dėl trečios vietos Osvaldas varžovą įveikė nokautu.

Kiti du sportininkai savo kelią nutiesė iki pat finalo, tačiau jonaviečiams skirtingai susiklostė eiga, nors galutinis rezultatas buvo vienodas. Svorio kategorijoje iki 90 kg finale kovojo Benas Čekanavičius, kuris nusileidęs varžovui iš uostamiesčio iškovojo sidabro medalį.

Būtent tokios pat spalvos medaliu pasidabino +90 kg svorio kategorijoje kovojęs Antanas Klibavičius. Sportininkas varžėsi dar nespėjęs tinkamai atsigauti po neseniai atliktos rankos operacijos. Todėl po laimėtos atrankinės kovos iš tolimesnių varžybų pasitraukė.

Lietuvos čempionatas buvo pirmosios šalies kiokušin karatė meistrų oficialios varžybos šį sezoną. Šiemet lietuvių laukia trejos svarbios tarptautinės varžybos. Geriausi meistrai dalyvaus 2017 metų Europos čempionate Kopenhagoje ir pasaulio – Astanoje, kuriuose bus kovojama keturiose svorio kategorijose bei planetos pirmenybės Tokijuje, kur bus kovojama tose pačiose svorio kategorijose, kaip šių metų Lietuvos čempionate.

GYTIS RAMANAUSKAS