Paskelbtas Renginiai

Dviračiais per Mongoliją

Ketvirtadienis, 09 February 2017 16:39 Parašė 

Nebe pirmus metus dviračius minantys VšĮ „Špikis“ keliauninkai, praėjusiais metais apvažiavę Mongolijos kalnus ir pusdykumes, vasario 14 d. 18 val. Jonavos kultūros centre pristatys naują ilgai lauktą savo nuotykių ekranizaciją – filmą „Dviračiais per Mongoliją“.

Mongolija pagal savo plotą patenka tarp 20 didžiausių šalių pasaulyje ir yra 24 kartus didesnė už Lietuvą, tačiau čia gyvena vos 3 mln. gyventojų. Šešiems keliautojams tekdavo dienų dienas važiuoti keliais, kur per dieną sutikdavo vos vieną kitą gyventoją. Pirmąjį miestelį jie privažiavo tik trečiąją kelionės savaitę, o apie mobilųjį ryšį teko išvis pamiršti.

Kelionė išsiskyrė sudėtingais fiziniais ir psichologiniais išbandymais – kiekvieną dieną keliautojams tekdavo susirungti su stingdančiu kalnų vėju, šalti kojas ledinėse kalnų upėse, vargti kylant į sunkias kalnų perėjas. Negana to, kelionę apsunkino ir nuo pirmųjų dienų tvyrojusi įtampa tarp komandos draugų.

Kelionės trukmė – 31 d.
Iš viso numinta – 1034 km
Bendras pakilimas aukštyn – 19 153 m
Aukščiausia įveikta perėja – 3100 m
Daugiau informacijos apie filmą ir kelionės maršrutą – oficialioje filmo svetainėje www.spikis.lt/DviraciaisPerMongolija 

Kultūros centro inf.