Paskelbtas Sportas

Žiemos bėgimas Jonavoje pasižymėjo masiškumu - varžėsi 141 entuziastas

Pirmadienis, 06 February 2017 09:51 Parašė 

Šeštąjį kartą metų pradžioje visi bėgimo entuziastai buvo pakviesti į jau tradicinį tampantį bėgimą „Žiema Jonavoje“. Šįkart bėgimo varžybas organizavo sporto klubas „Einius“ (prezidentė Gražina Goštautaitė). Ši sportininkė buvo ir varžybų vyr. teisėja.

Į tradicinę bėgikų sueigą atvyksta vis daugiau dalyvių. Šiemet buvo pasiektas masiškumo rekordas, kai atvyko net 141 sporto mėgėjas (pernai jų buvo 88). Oras tikrai leido bėgimo entuziastams pasimėgauti trasa, kuri driekėsi takais palei Varnutės tvenkinius.

Pernai daugiausiai varžėsi šeimininkų sporto mėgėjų, tačiau šiemet masiškumu aplenkė kauniečiai, kurių atvyko beveik pusę dalyvavusiųjų. Jonavai atstovavo 45 bėgikai, Vilniui – 10. Taip pat atvyko entuziastų iš Paberžės, Kaišiadorių, Panevėžio, Anykščių, Raseinių ar net Neringos.

Startavę ir finišavę šalia Joninių slėnio, dalyviai vėl galėjo įveikti kelis pasirinktus nuotolius. 2003 metų gimimo ir jaunesni bei be konkurencijos bėgę dalyviai lenktyniavo 2 km nuotolyje. Visi kiti rinkosi ilgesnes 4, 8 ar 12 kilometrų distancijas.

2 km nuotolyje tarp pirmaujančiųjų jaunuolių, į pirmąjį trejetą įsiveržė jonavietė mergina. Kaip pernai, taip ir šiemet pajėgiausiu tarp jaunuolių tapo Paberžės atstovas Daniel Bartusevič, savo rezultatą pagerinęs beveik viena minute (0:07.36). Jo treneris Vytautas Gražys patį ilgiausią 12,2 km nuotolį laimėjo jau trečius metus iš eilės. Antrąją vietą tarp jaunuolių užėmė Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis Gustas Lamokovskij (0:07.57), o trečias buvo Ignas Vasilevičius iš Molėtų r. OK „Klajūnas“ (0:08.47).

Merginų gretose nepralenkiama buvo Paberžės sportininkė Neli Mazolevskaja (0:08,19), kuri beveik minute aplenkė antroje vietoje likusią jonavietę, KKSC auklėtinę Gretą Malinauskaitę (0:09.11). Trečią vietą užėmė nuotolį per 9 min. ir 15 sek. įveikusi Sintija Antanaitytė (VšĮ „Bėgimo klubas“).

Vieną didįjį ratą aplink tvenkinius ir 4,2 km įveikė 32 entuziastai. Pirmieji finišą pasiekė sportininkai iš Kauno. Nugalėtoju tapo Aloyzas Valančius (0:15.25), o antras buvo vos dešimt sekundžių nuo nugalėtojo atsilikęs Linas Šarkauskas (0:15.34). Pirmąjį trejetą užbaigė Robert Bartusevič iš Paberžės, kuris taip pat kibo į atlapus pirmaujantiems ir antrajai vietai nusileido septyniomis sekundėmis (0:15.41).

Tarp moterų vėl buvo minimas Paberžės vardas. Iš šios gyvenvietės atvykusi Aurelija Vinogradova (0:18.24) buvo greičiausia moterų tarpe. Už jos likos ir antrąją vietą iškovojo Anykščių atstovė Monika Jovaišaitė (0:18.53), o trečioji vieta atiteko jonavietei, sporto centro auklėtinei Miglei Malinauskaitei (0:19.48).

Nemažas skaičius bėgikų varžėsi ir 8,2 km nuotolyje. Vyrų tarpe prizinių vietų siekė neužleisti Jonavos bėgimo klubo „Maratonas“ entuziastai, tačiau šiems į priekį teko užleisti anykštėną Gytį Krivicką (0:28.45). Antrąją vietą iškovojo Aivaras Čekanavičius (0:29.16), o trečias finišo liniją kirto Svajūnas Pajaujis (0:31.34).

Pernai moterų tarpe greičiausia buvo jonavietė, BK „Maratonas“ klubo narė Sonata Galvydienė, tačiau šiemet ši bėgikė nuotolį įveikė per 38 min. ir 55 sek. bei užėmė trečiąją vietą. Ją aplenkė antrąją vietą užėmusi VšĮ „Kauno maratono klubas“ atstovė Agnė Katilevičiūtė (0:45.56) bei nugalėtoja tapusi VšĮ „Bėgimo klubas“ sportininkė Gintarė Eimantaitė (0:37.01), kuri pernai buvo trečia.

46 bėgimo entuziastai panoro sudalyvauti pačiame ilgiausiame 12,2 km nuotolyje. Jame jau trečius metus iš eilės konkurencijos neturi V. Gražys iš Paberžės (0:45.06), užtikrintai triumfuodamas ir beveik minutę pranokdamas VšĮ „Kauno maratono klubas“ atstovą Andrių Slavicką (0:45.56). Nedaug nuo šio sportininko atsiliko ir trečiąją vietą užėmė kaišiadoriškis Rolandas Jakštas (0:46.13).

Tarp moterų prizininkių šįkart buvo tik viena Jonavos atstovė. Trečią vietą užėmė BK „Maratonas“ bėgikė Laura Dapkuvienė (0:57.26), nedaug atsilikusi nuo antroje vietoje buvusios VšĮ „Bėgimo klubas“ atstovės Dalios Lukošienės (0:56.39). Neginčijama persvara nugalėtoja tapo vilnietė Jovita Poškutė (0:51.42).

Vieniems šios varžybos buvo pasiruošimas artėjančioms kituose rajonuose, kitiems – įžanga į artėjantį, jau 28-ąjį „Obeliskas A.Kulviečiui – Jonava“ bėgimą.

GYTIS RAMANAUSKAS