Paskelbtas Futbolas

Antra pergalė – prieš Kazlų Rūdos „Šilą“

Pirmadienis, 06 February 2017 09:42 Parašė 

Trečiose draugiškose rungtynėse Jonavos „Lietava“ 1:0 (0:0) įveikė „SMScredit.lt A lygos“ debiutantus Kazlų Rūdos futbolininkus ir iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Abi ekipos mačą pradėjo aktyviai, apylygėje kovoje iniciatyvos imdavosi tai Jonavos futbolininkai, tai svečiai. Įpusėjus kėliniui aikštės šeimininkai vis dažniau atsidurdavo prieš „Šilo“ vartų, tačiau kelis pavojingus smūgius atrėmė Kazlų Rūdos vartininkas, o „Lietavai“ pasiekti įvartį vis pritrūkdavo tikslumo.

Antrą draugiškų rungtynių pusę jonaviškiai pradėjo aktyviau ir sukūrė keletą aštrių momentų. Po standartinės situacijos pavojingai galva smūgiavo Benas Spietinis, stiprų tolimą šūvį paleido Karolis Šilkaitis, o praėjus dešimčiai minučių nuo kėlinio pradžios buvo pelnytas vienintelis ir lemiamas susitikimo įvartis. Po perdavimo iš kairiojo krašto, kai „Šilo“ žaidėjai nesugebėjo išmušti kamuolio iš baudos aikštelės, atšokusį kamuolį į vartus tiksliai pasiuntė į peržiūrą atvykęs puolėjas iš Baltarusijos. Visgi pelnyti įvartį futbolininkui neužteko – po mačo ekipos vyr. treneris Donatas Vencevičius jam padėkojo ir atsisveikino.

Po praleisto įvarčio svečiai kiek atgijo ir ėmėsi aktyvesnių veiksmų, tačiau išlyginti žaidimo jiems nepavyko ir jonaviškiai iškovojo jau antrą pergalę iš trejų sužaistų kontrolinių rungtynių.

„Žaidė į peržiūrą atvykę žaidėjai, žiūrėjome ir į jau klube esančius, nuo praėjusių metų pasilikusius futbolininkus. Žinoma, rezultatas džiugina, pats žaidimas momentais buvo tikrai neblogas, tačiau iki optimalios formos formos dar toli. Tačiau jau matau, kad vaikinai įsiklauso į mūsų reikalavimus, noriai dirba. Jei taip toliau, tai kilsim tik į viršų“, – po rungtynių kalbėjo D. Vencevičius.

Kitą savaitę, vasario 11 d., „Lietava“ savo stadione sužais dar vieną kontrolinį susitikimą su Alytaus DFK „Dainava“.

fklietava inf.