Paskelbtas Sportas

Sporto mėgėjus Jonavoje pakvietė mišrių kovų menai

Pirmadienis, 30 January 2017 08:43 Parašė 

Sporto klubas „Faiteris“ (vadovas Arnoldas Lukošiūnas) bei Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacija (LMMA/DF) Jonavoje organizavo mišrių kovos menų (MMA) čempionatą. Įvairių stilių kovotojai pirmą kartą varžėsi dėl Jonavos MMA mėgėjų čempiono titulo. Čempionatas buvo atviras ir jame dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sportininkai, tarp kurių kovojo ir svečias iš Turkijos. Kovos menų gerbėjai šį čempionatą galėjo stebėti Kūno kultūros ir sporto centro salėje, o jų susirinko gan gausiai.

Varžybose vaikai iki 14 metų kovojo ant tatamio, o vyresni ir suaugusieji – specialiame MMA sportui pritaikytame narve. Prieš varžybas sportininkus sveikino laikinasis meras Eugenijus Sabutis, SK „Faiteris“ vadovas A. Lukošiūnas ir Lietuvos MMA federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

„Džiaugiuosi, kad turėjom galimybę surengti Jonavos atvirą MMA mėgėjų čempionatą, - pasibaigus varžyboms kalbėjo SK „Faiteris“ vadovas A. Lukošiūnas. - Visų pirmą noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šio gražaus renginio. Esame dėkingi Jonavos miesto savivaldybei, gerbiamam Jonavos merui Eugenijui Sabučiui, Jonavos kūno kultūros ir sporto centrui ir jo direktorei Reginai Stupurienei bei jos pavaduotojui Laurynui Gailiui, MMA mėgėjų federacijos prezidentui Mindaugui Smirnovui, visai teisėjų brigadai, dalyvavusiems sporto klubams, jų treneriams ir sportininkams. Taip pat dėkojame medikei Kristinai Skuolytei, kuriai renginio metu neteko nuobodžiauti. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi už jonaviečius žiūrovus. Tai tikrai nuostabi publika - mandagi, santūri, suprantanti kovinį sportą“.
Pasak klubo vadovo, sportininkai, nusprendę išbandyti savo jėgas pagal MMA (mišrūs kovos menai) taisykles yra tikri narsuoliai. Savo pavyzdžiu rodo bendraamžiams, kad kovinis sportas - naudingas užsiėmimas.

„Norisi tikėti, kad šis renginys paskatins jaunimą atsiplėšti nors valandėlei nuo išmaniųjų telefonų, kompiuterinių žaidimų, nuo betikslių slankiojimu gatvėse ir ateiti į sporto sales. Kai jaunimas pradės sportuoti, turės užsiėmimą, o kai žmogus užsiėmęs, tai ir kvailystėms krėsti nėra laiko, - mintis apie jaunimo perspektyvas sporte kalbėjo A. Lukošiūnas. - Manau, kad čempionatas pavyko gerai, pirmas blynas neprisvilo. Puikus renginys, puikūs žiūrovai, nuostabūs sportininkai, treneriai. Mūsų miestelio vardas nuskambėjo Lietuvoje tarp kovinio sporto mėgėjų“.

SK „Faiteris“ vadovas A. Lukošiūnas dėkingas ir tiems, kurie padėjo ruoštis renginiui, ir tiems, kurie dalyvavo varžybose bei sportininkus parengusiems Tomui Svirskiui ir Matui Vaicekauskui. Nemažai prizinių vietų iškovojo ir šio klubo sportininkai.

Vaikų įvairiose amžiaus grupėse ant prizininkų pakylos lipo ir SK „Faiteris“ jaunieji sportininkai. U-14 amžiaus grupės svorio kategorijoje iki 60 kg trečiąją vietą užėmė jonavietis Dovydas Rakauskas, o kiti keturi klubo kovotojai grumėsi finaluose. Svorio kategorijoje iki 50 kg Robertas Keršys finale nusileido varžovui iš Ukmergės, o jaunių U-17 amžiaus grupės svorio kategorijoje iki 61 kg Laurynas Makaveckas pripažino sostinės atstovo pranašumą, tačiau abu galėjo pasidžiaugti sidabro medaliais.

Dar du SK „Faiteris“ atletai užlipo ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio. Vaikų U-11 grupėje svorio kategorijoje iki 40 kg nugalėtoju tapo jonavietis Mindaugas Motiekaitis, o jaunių U-17 amžiaus grupėje svorio kategorijoje +84 kg varžėsi Gabrielius Bieliūnas, kuris taip pat po sėkmingo finalo pasidabino pirmosios vietos medaliu.

Kovo 11 d. Jonavos kūno kultūros ir sporto centre SK ,, Faiteris'' ir Lietuvos kikbokso federacija organizuos kikbokso, K-1 varžybas, o balandžio 8 d. jau Jonavos sporto arenoje SK ,,Faiteris“ ir Lietuvos Grappling federacija surengs Jonavos atvirą grappling čempionatą.

GYTIS RAMANAUSKAS