Paskelbtas Krepšinis

Mero taurės nugalėtojai – „Pauliukai“

Pirmadienis, 30 January 2017 08:42 Parašė 

Šiame sezone Jonavos krepšinio mėgėjų lyga (JKML) vėl surengė „Mero taurės“ varžybas. Šįkart panoro dalyvauti 13 komandų, kurios kovojo dėl laikinojo Jonavos mero Eugenijaus Sabučio įsteigtos taurės. Pirmajame varžybų etape vieno rato sistema kovojo dešimt ekipų, o kitos trys iš karto pateko ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje kovojusios ir laimėjusios komandos didelių problemų patekti į pusfinalius neturėjo, prieš varžovus laimėdami triuškinančiais rezultatais. „Wu-Tang“ komanda 87:57 įveikė „Admode“, SMk „Vikingai“ 83:50 – „Kulvą“, „Pauliukai“ 68:52 – LSK „Technoerą“, o „Tarp žemės ir dangaus“ ekipa 91:46 – JSK „Vilką“.

Tuo tarpu pusfinaliai susiklostė skirtingai. SMK „Vikingai“ be didesnio vargo 74:53 pranoko „TŽID“ ekipą, o „Pauliukams“ teko pakovoti prieš „Wu-Tang“ ir juos įveikė tik po permainingo susitikimo – 75:71.

Sekmadienį buvo sužaistos finalinės rungtynės tarp „Pauliukai“ ir SMK „Vikingai“ komandų, kurioms teisėjavo Mantas Butvilas, Laurynas Gailius ir Titas Vaicekauskas. „Pauliukų“ gretose nerungtyniavo vienas šios ekipos lyderių Mindaugas Gelžinis, o trenerio pareigas ėjo Rimas Leonovičius. Susitikimo pradžioje atrodė, kad jo paslaugų gali ir neprireikti. Trečiąją minutę rezultatyviai atakas baigė Arvydas Geiša, iš toli pataikė Žilvinas Levinskas ir „Pauliukai“ nutolo (9:0). Tačiau po tokio šalto dušo SMK „Vikingai“ ekipos žaidėjai atsitiesė ir vieną po kitos rezultatyviai ėmė žaisti Šarūnas Purvinis, kurį vis pražangomis stabdė varžovai. Po jo taiklių baudų serijos skirtumas sumažėjo iki keturių taškų - 19:15.

Antrajame ketvirtyje toliau sėkmingiau rungtyniavo „Pauliukai“, kurių žaidėjai savo atakas toliau stengėsi baigti tolimais metimais. A. Geišos ir Gerdo Rečio tritaškiai išlaikė jų pranašumą (27:21). Visgi, intriga greitai sugrįžo. Vikingų tarpe tritaškį švystelėjo Edvinas Masiokas, o Andriaus Skorupsko metimas iš po krepšio pirmą kartą šiame mače leido bent minimalia persvara džiūgauti pastariesiems (28:27). Iki didžiosios pertraukos nei vienai ekipai taip ir nepavyko įgyti persvaros, nes jos pelnė po lygiai taškų (31:31).

Po didžiosios pertraukos toliau vyko permaininga kova. Apsikeisdami taikliais metimais, abi komandos keitėsi ir pirmaujančiomis pozicijomis. Įspūdingiausiai susiklostė trečiojo kėlinio pabaiga, kai paskutiniojoje „Pauliukų“ atakoje, jos įžaidėjas Audrius Vasiliauskas švystelėjo iš toli ir su kėlinio sirena kamuolys skrodė lanko tinkliuką. Šis metimas sugrąžino „Pauliukams“ nežymią persvarą (52:49).

Ketvirtajam kėliniui prasidėjus, „Pauliukai“ pirmieji žengė žingsnį pergalės link, kai baudas sumetė G. Retys, iš toli pataikė Dainius Didžiulis. Šios ekipos pranašumas padidėjo iki didžiausio šiame mače (60:51). SMK „Vikingai“ ekipai tai nesuteikė teisės kapituliuoti, nes ir varžovų gretose vienas po kito dėl penkių pražangų limito aikštelę privalėjo palikti net penki aukštaūgiai krepšininkai. Susitikimo pabaiga buvo verta finalo, nes likus septynioms sekundėms „Pauliukai“ turėjo dviejų taškų pranašumą, bet kamuolį valdė SMK „Vikingai“ žaidėjai. Didžiausiam šios komandos sirgalių nusivylimui, paskutinioji ataka nebuvo palanki ir „Pauliukai“ pasiekė pergalė rezultatu 69:67 (19:15, 12:16, 21:18, 17:18) bei iškovojo „Mero taurę“.

Nugalėtojų gretose 18 taškų pelnė G. Retys, 13 – A. Geiša, 10 – A. Vasiliauskas, 8 – A. Bisigirskas, 6 – Dainius Didžiulis, po 3 – Ž. Levinskas ir Vladimiras Burovas.

SMK „Vikingų“ tarpe Š. Purvinis įmetė 22, Edvinas Masiokas – 17, Benas Steponavičius – 16, Vaidas Česnauskas – 8, A. Skorupskas – 4 taškus.

Po susitikimo SMK „Pauliukai“ ekipai „Mero taurę“ įteikė pats laikinasis meras E. Sabutis.

GYTIS RAMANAUSKAS