Paskelbtas Aktualijos

Vasario 16-oji: švęskime linksmai ir išradingai

Antradienis, 24 January 2017 11:33 Parašė 

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė visus Lietuvos piliečius ragina sumaniai paminėti Valstybės atkūrimo dieną ir kviečia prisidėti prie jau penktą kartą vykstančios akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

„Tegul Vasario 16-oji bus džiaugsminga, skambi ir daugiabalsė šventė, tarsi Trispalvė banga, užliejanti Lietuvą ir pasaulį, kur tik yra mūsų piliečių. Įtraukianti kiekvieną, kuris didžiuojasi, kad jau beveik 100 metų turime atkurtą savo valstybę. Švęskime savo šalies gimtadienį linksmai ir išradingai“, – sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė.

Sumanymus, kaip linksmai ir išradingai pasveikinti savo šalį 99-ojo gimtadienio proga, valstybės vadovė kviečia registruoti interneto svetainėje www.lrp.lt/vasario16. Tuos, kurie originaliausiai paminės Vasario 16-ąją, Prezidentė apdovanos Lietuvos Respublikos trispalvėmis.

Per ketverius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ gyvavimo metus buvo paskelbta daugiau kaip pusantro tūkstančio idėjų. Valstybės gimtadienis buvo sumaniai minimas įvairiuose pasaulio kampeliuose. Ketvirtieji akcijos metai buvo rekordiniai – per dvi savaites oficialioje Prezidentės interneto svetainėje buvo užregistruota 650 originalių valstybės gimtadienio šventimo sumanymų. Žmonės organizavo šventinius renginius, žygius, ėmėsi labdaringos veiklos, inicijavo įvairias akcijas, kurios sutelkė ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų gyvenančius mūsų šalies piliečius, puoselėjo pilietinį mąstymą, tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmą.

Prezidentės spaudos tarnyba

Gražią šalies vadovės iniciatyvą kasmet palaiko ir mūsų rajono bendruomenės. Džiugu prisiminti, kad ypač originaliai Vasario 16-oji paminėta 2014 m. Panoteriuose: Jaunimo slėnyje buvo sukurta trispalvės instaliacija – vėliavos spalvų kaspinais papuošti berželiai. Ši idėja neliko nepastebėta – sumanymas išrinktas vienu išradingiausių Lietuvoje, o panoteriškių delegacija buvo pakviesta į Prezidentūrą atsiimti Lietuvos trispalvę su šalies vadovės autografu.

Kad ir kur gyventume, paverskime Vasario 16-ąją išskirtine švente. Būkime išradingi, dalykimės idėjomis ir švęskime mūsų vienybės ir laisvės šventę.