Paskelbtas Sportas

Talentingos lengvaatletės rekordai, pažymėti nugalėtojų medaliais

Pirmadienis, 23 January 2017 10:10 Parašė 

Dar būdama trečioke, būsimoji talentinga Justino Vareikio gimnazijoje besimokiusi lengvaatletė Gabija Galvydytė, patraukė į Jonavos Kūno kultūros ir sporto centrą, kur iš karto pradėjo lengvosios atletikos treniruotes. Maža mergaitė pamėgo sprintą, kur tobulinti savo bėgimą ir didinti greitį pradėjo padedama trenerės Vidutės Lebeckienės.

Metai iš metų savo mokslus su sportu derindama jaunoji sportininkė ėmė tobulėti ir pasak pačios trenerės V. Lebeckienės, šios lengvaatletės talentas buvo pastebėtas jau 2014 metais, kai ne vieneriose varžybose tapo prizininke ar nugalėtoja. Jaunučių žaidynėse 400 m bėgime tarp 32 dalyvių užėmė ketvirtąją vietą, o 800 m nuotolyje aplenkė visas kitas varžoves (32 dalyvės) bei tapo nugalėtoja. Vėliau sostinėje jaunių šalies čempionate 800 m bėgime iškovojo antrąją vietą, nors tyuo metu ji dar buvo jaunutė. Patekusį į rinktinę, G. Galvydytė varžėsi Baltijos šalių jaunučių mače-čempionate. Dar kartą jonavietė užlipo ant trečiosios vietos laiptelio. Jos talentą tuo metu jau įžvelgė Vilniaus treneriai Irina Krakoviak-Tolstika bei Irena Jefimova, kvietusios atvykti į sostinę. Po tokių rezultatų, jaunoji sportininkė buvo įvertinta Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro, kai jai buvo įteikta nominacija „Jaunasis talentas“.

Visgi, G. Galvydytė dar buvo labai jauna, tačiau jai nesutrukdė toliau siekti aukštumų ir tais pačiais metais jonavietė pabandė pakelti sparnus išvykti kitur ir siekti didesnio profesionalumo. Gabija nuvyko į Panevėžį, kur pradėjo mokytis Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje ir lankyti šio miesto Kūno kultūros ir sporto centrą. Kartu su G. Galvydytę į Panevėžio sporto gimnaziją išvyko dar du jonaviečiai (Dovydas Kurtinaitis ir Diana Dabrišiūtė), tačiau po metų šie jaunuoliai sugrįžo.

Neseniai šeštąjį dešimtmetį atšventęs žymus šalies lengvosios atletikos treneris Algimantas Sniečkus pastaruoju metu labai ne tik nustebintas, bet ir džiaugiasi, kad jonavietės toliau stebina ne tik jį patį, bet ir kitus specialistus, trenerius ir visus, kas ją pažįsta. G. Galvydytė ne tik tapo prizininke šalies ir Baltijos lengvosios atletikos varžybose, bet jai ėmė paklusti ir įvairūs rekordai.

Praėjusiais metais G. Galvydytė toliau stebino savo puikiais rezultatais. 600 m bėgimo merginų jaunių rungtyje A. Sniečkaus auklėtinė nuotolį įveikė per 1.34,32 min., iškovojo 1-ąją vietą bei pagerino šių varžybų rekordą. Tai – kol kas antras Lietuvoje šio sezono rezultatas. Šalies rekordą jonavietė pagerino ir 400 m bėgime tarp penkiolikmečių.

Tuo jaunoji jonavietė sportininkė nesustojo. G. Galvydytė sausio 17-ąją atšventė septynioliktąjį gimtadienį. Prieš tai sportininkė sau pasidovanojo dovaną, kai vėl sužibėjo Panevėžyje vykusiose tradicinės tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose „Sprinto diena Panevėžyje“. R. Sargūno sporto gimnazijos auklėtinė Gabija Galvydytė net 0.80 sek. pagerino 300 m bėgimo Lietuvos 16-mečių rekordą – 39.55 sek. Iš Jonavos kilusi lengvaatletė užtikrintai iškovojo pirmąją vietą. Antra liko panevėžietė Asta Strumbylaitė (40,69 sek.), trečia – marijampolietė Aušrinė Plioplytė (42,53 sek.).

GYTIS RAMANAUSKAS