Paskelbtas Sportas

Jonavos tinklinio asociacija išsirinko geriausiuosius

Pirmadienis, 23 January 2017 10:08 Parašė 

Dar praėjusių metų pavasarį, susirinkę trijų Jonavos tinklinio klubų atstovai pasirašė bendrą sutartį ir įsteigė „Jonavos tinklinio asociaciją“. Susirinkime dalyvavę tinklinio sporto klubo „Aušrinė“ (prezidentas Bronislovas Liutkus), tinklinio klubo „Dobilas“ (prezidentas Mėrūnas Savickas) bei laisvalaikio ir sporto klubo „Titmaras“ (prezidentė Rosita Nevulytė) atstovai steigiamajame susirinkime palaikė bendrą iniciatyvą sukurti „Jonavos tinklinio asociaciją“ ir savo parašais patvirtino tokio juridinio darinio susikūrimą. Taip pat patvirtinti ir asociacijos įstatai, kurie numato veiklos kryptis, struktūrą bei kitus svarbius aspektus.

Steigėjų susirinkime patvirtintas ir „Jonavos tinklinio asociacijos“ direktorius – juo vienbalsiai išrinktas Žilvinas Galimovas. Naujosios organizacijos direktorius mano, kad toks sprendimas – labai svarbus ir reikalingas tolimesniam tinklinio vystymuisi ir populiarinimui Jonavoje.

Šių metų pradžioje Jonavos tinklinio asociacijos vadovas Žilvinas Galimovas sukvietė rajono tinklinio mėgėjus ir entuziastus, kad apibendrinti 2016-uosius bei jau apdovanoti praėjusių metų geriausiuosius ir prisidėjusius prie šios sporto šakos populiarinimo. Šventinėje vakaronėje be tinklininkų dalyvavo laikinasis rajono meras Eugenijus Sabutis, Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė bei jos pavaduotojas Laurynas Gailius.

„Matau, kad tinklinis jus žavi, su tinkliniu jus gyvenate ir tinklinis jus – „veža“. Ir tas mane džiugina, – kalbėjo laikinasis meras Eugenijus Sabutis. – Visgi, svarbiausia, kad jus tai džiugina ir, tai jums – gyvenimo būdas“.

Dar prieš geriausiųjų paskelbimą, E. Sabutis kartu su tinklininke Rita Lisauskiene už tinklinio veiklą Jonavoje padėkojo pačiam Ž. Galimovui, už visų tinklininkų subūrimą į vieną vietą bei palinkėjo, kad idėjos nebūtų paskutinės bei liktų Jonavoje, o ne kažkur tai Vilniuje.

Asociacijos reikalingumą įvertino ir KKSC direktorė R. Stupurienė, kuri taip pat pasidžiaugė jos veikla. „Džiaugiuosi šia asociacija, dėl to, kad mums atkrenta kažkiek tai darbo. Jus ateinate suderinti nuostatų ar laikus, įspyrėte į užpakalį, kad reikia įrengti aikšteles, bet mes tą spyrį atlaikėme, - savo kalbos pradžioje juokavo direktorė. – Mes visada stengiamės būti atviri visiems, atviri visoms idėjoms ir visada stengiamės padėti. Malonu, kad jūs esate vienoj krūvoj ir matosi jauni veidai. Noriu palinkėti, kad jūsų tas sambūris plėstųsi ir kuo daugiau atsirastų bendraminčių ir jums padedančių“.

Prieš apdovanojimus savo mintis išsakė ir asociacijos vadovas, tinklinio Jonavoje puoselėtojas Ž. Galimovas. „Be galo malonu, kad vienintelį kartą metuose mes taip susirenkame bendruomenėje, kur yra ir mėgėjai, ir profesionalai, ir jauni, ir senjorai. Mes iš tikrųjų einame teisingu keliu ir noriu padėkoti tam tikriems žmonėms, kurie dar nuo 2011 metų buvo kartu su manimi, kai vyko tas pirmasis turnyras, organizuotas nuo nulio. Nuo kažko reikėjo pradėti. Tuo metu sunkesniais ir lengvesniais momentais daug padėjo ir kartu dirbom su Rosita Nevulyte, Lina Galvydytė-Astrauskė. Žvelgdamas į 2016 metus matau, kad jie buvo pilni renginių ir man svarbiausia, kad dvylikos mėnesių kalendoriuje niekada nepritrūktų tinklinio, kad visi nuolat galėtų džiaugtis tinklinio teikiamomis „gėrybėmis“, - ilgoje savo filosofinėje kalboje dėstė Ž. Galimovas. - Lietuvos tinklinio federacija man davė pamoką, jog Jonava yra tai , kur iš tikrųjų žmonės yra užsidegę ir nuoširdžiai pasiryžę rūpintis tinkliniu. Dabar labai džiaugiuosi, kad pernai pagaliau įsteigėm Jonavos tinklinio asociaciją, kad pagaliau turime juridinį statusą, nes tai yra didelis palengvinimas bent kokiai bendruomenei. Mūsų visų laukiami yra jau tradicija, nors jie vyksta tik antrą kartą... Mano asmeninis tikslas, yra trys dalykai, kurie niekada neišeitų iš tinklinio darbotvarkės: salės tinklinio pirmenybės, masyvus ir didelis paplūdimio tinklinio sezonas ir Jonavos geriausių tinklininkų apdovanojimai.

Jonavos tinklinio asociacijos vadovas Ž. Galimovas pirmiausiai įteikė specialias padėkas už nuolatinę neatlygintiną pagalbą: Kūno kultūros ir sporto centrui (direktorė R. Stupurienė) bei Arvidui Šimuliui ir Grigorijui Mikutovskiui, kurie nuotraukose ir video medžiagose įamžina tinklininkų kovas aikštelėje ir už jos ribų.

Jonavos tinklinio asociacijos paskelbtuose 2016 m. Jonavos geriausių tinklininkų apdovanojimuose nugalėtojais tapo:
"Geriausias teisėjas - mėgėjas" - Oksana Ovčinikova;
"Kultūringiausias tinklininkas" - Audrius Balabonas;
"Ateities perspektyva" - Dastina Železniakaitė;
"Geriausias tinklininkas mėgėjas" - Arnoldas Komičius;
"Geriausia tinklininkė mėgėja" – Rita Lisauskienė;
"Geriausia tinklininkė profesionalė" - Inga Lisauskienė.

Už įvairią visokeriopą pagalbą buvo padėkota Laurynui Gailiui, o už vakarą praskaidrinus ir pateikus gražią muzikinę dovaną - Miglė Vasiliauskaitė.

GYTIS RAMANAUSKAS