Spausdinti šį puslapį

Automobilyje Rukloje rasta 130 l nelegalaus alkoholio distiliato

Pirmadienis, 16 January 2017 09:09 Parašė 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d., dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Sausio 14 d. apie 11 val. Jonavos r., Rukloje, Ruklio g., Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai sustabdė moters, gimusios 1986 m., vairuojamą automobilį „Ford Focus“. Pareigūnų turėta informacija, kad šiuo automobiliu gali būti gabenami naminiai stiprūs alkoholiniai gėrimai, pasitvirtino. Šiame automobilyje buvo rasta 130 l skaidraus skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Iš viso buvo gabenti 26 plastiniai indai 5 l talpos.

Automobilio vairuotoja anksčiau jau yra bausta už tokią pačią veiką. Moteriai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja gyventojams už suteiktą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policijos inf.