Paskelbtas Sportas

Netradicinės diskgolfo varžybos, tragiškiems sausio įvykius paminėti

Pirmadienis, 16 January 2017 09:08 Parašė 

„Norėjosi kitokių varžybų ir būtent varžybų žiemą, nes šiuo metų laiku po įtempto sezono būna tuštesnis laikas, - kalbėjo netradicinio turnyro vienas iš sumanytojų Tadas Survila. – Kadangi sausio mėnesį turime tragiškų 1991 metų sausio įvykių paminėjimą, tai ir bediskutuojant kilo mintis, kad būtų gražu šią datą paminėti diskgolfo turnyru“.

Diskgolfo turnyrai Survilų sodyboje jau kaip ir nieko naujo, tačiau šįkart organizuotos netradicinės varžybos, kuriomis rūpinosi ne tik Survilų sodybos šeimininkai, bet ir Vilniaus diskgolfo klubas. Šios sporto šakos entuziastai pirmą kartą Lietuvos diskgolfo istorijoje pamėgino žaisti sutemoje. Pirmasis varžybų etapas vyko sutemus ir simboliškai šviečiantys diskai buvo mėtomi į 13 krepšių. Krepšiai buvo apšviesti fakelais, kurie sudarė tam tikrą atmosferą. Antrasis turnyro ratas vyko jau išaušus kitai dienai, šviesoje ir žaidėjams teko taiklumą pademonstruoti visuose 18 krepšių.

Šiame turnyre žaidimas šiek tiek skyrėsi nuo tradicinio diskgolfo. Pirmiausia, žaidėjai galėjo naudoti tik du tolimo ir artimo metimo diskus (naudojama 20 ar 30 diskų), o antra – žaidimas vyko be užribių.

Kaip teigė varžybų organizatoriai, šiame pirmajame tokiame turnyre turėjo labai simbolišką dalyvių skaičių iš Kauno, Vilniaus, Jonavos. Visi varžėsi bendrai, tačiau pagal rezultatus buvo apdovanoti savose grupėse.

Apdovanojimus gavo vaikų, moterų ir atvirojoje grupėse geriausiai pasirodę sportininkai. Tarp vaikų geriausiai sekėsi vilniečiui Aidui Stončiui, o kitas dvi vietas pasidalino šeimininkai – Ąžuolas Survila ir Austėja Survilaitė.

Moterų grupėje tarpusavyje varžėsi dvi Jonavos rajono atstovės. Šveicariškė Mireta Jurgelevičiūtė tapo nugalėtoja, aplenkdama Ievą Gogolevaitę.

Atviroje grupėje nepralenkiami buvo sostinės atstovai. Nugalėtoju tapo Gabrielius Gricius, aplenkęs antroje vietoje likusį savo brolį Pranciškų. Trečioji vieta atiteko Karoliui Lukoševičiui iš Kauno.

Toks žaidimas dalyviams tapo nepakartojamu ir tikimasi, kad turnyras taps tradiciniu ir kitais metais. Organizatoriai sieks dalyviams pateikti du pilnus naktinius ratus.

Visi jonaviečiai, diskgolfo entuziastai, kviečiami vasario 25-26 dienomis sudalyvauti Lietuvos žiemos čempionate, kuris vyks Survilų sodyboje įrengtame diskgolfo parke (18 krepšių).

Gytis RAMANAUSKAS