Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Netrukus mūsų mieste duris atvers „Skruzdėliukas“

Penktadienis, 06 January 2017 12:34 Parašė 

Ne paslaptis, kad šiais laikais sunku ne vienam, o ypač šeimoms, kurios augina kelis vaikučius ir vos suduria galą su galu. Nors didžiosios žiemos šventės jau pasibaigė, džiugu, kad atsiranda žmonių, kurie tęsia gražius darbus ir padeda tiems, kurių gyvenimas nelepina.
Nuo 2015 m. vasaros vidurio Jonavoje veikia paramos fondas „Veneris“, netrukus mūsų mieste duris atvers „Skruzdėliukas“. Čia žmonės galės išsirinkti tinkamų drabužių ar avalynės, taip pat padovanoti patiems nereikalingų daiktų. Apie šią gražią idėją „Alio Jonavos“ skaitytojams plačiau papasakoti paprašėme energingosios paramos fondo „Veneris“ vadovės Jūratės CVIRKIENĖS.

Kai fonde susirinko daugybė mamyčių prieš rugsėjo 1-ąją ir ieškojo dvidešimt kelinto dydžio batukų, tuomet dar nebuvo jokios minties. Rugsėjo viduryje organizavome pakartotinį mamyčių susibėgimą fondo patalpose Darbininkų g. 11 – nenorėjome, kad drabužiai ar batukai, kuriuos vaikučiai jau galėtų nešioti, liktų visą žiemą gulėti sandėlyje.

Po daugybės mamyčių pasirinkimų sandėlyje liko jau ne taip ir daug vaikiškų drabužėlių. Tačiau netikėtai jonaviečiai, iškraustę vaikų spintas, atvežė puikios kokybės, populiarių prekių ženklų pusnaujų drabužių ir net kelis maišus mamyčių ieškotų tų dvidešimt kelinto dydžio žieminių batukų.

Tuomet sandėliuose buvau viena, todėl neketinau ilgai užtrukti. Vis dėlto kai pamačiau tiek daug nuostabių batukų ir drabužėlių, – net širdį suspaudė: kiek vaikelių dabar būtų laimingų...

Daug žmonių nesikreipia paramos. Oficialiai parama jiems net nepriklauso. Ima paskolą būstui, automobiliui, kuriuo kasdien vyksta į darbą, šeima krapšto pinigėlius vaikų mokslams ar slaugo sergantį artimąjį. Yra tiek daug įvairių situacijų, kai normaliai uždirbantis žmogus irgi turi skaičiuoti išlaidas.

Kodėl negalima padėti tam, kuriam šiuo metu yra sunku? Ar nereikėtų kaip tik nuo to ir pradėti? Visi žinome tą apsakymą, kur vaikas paklausė senelio:
– Seneli, kuris vilkas išgyvens – geras ar blogas?
– Išgyvens tas, kurį tu maitinsi, – ramiai atsakė senolis.

Tad maitinkime savo dėmesiu tvarkingas, gražiai, bet sunkiai gyvenančias šeimas. Norint vaikams parodyti deramą pavyzdį, reikia gerai pasitempti. Kai mūsų visas dėmesys sutelktas į tuos, kurie girtauja, mušasi, keikiasi, tai mes ir maitiname tą blogąjį vilką.

Iš tokių pamąstymų ir kilo idėja surinkti geros kokybės drabužėlių, batukų ir įkurdinti miesto centre „Skruzdėliuką“. Čia bus galima visiems miestiečiams laisvai išsirinkti tinkamą daiktą ir palikti savo numatytą bet kokio dydžio auką, kuri bus naudojama fondo veiklai (transportavimui, asmenų rėmimui ir pan.). Taip Jūsų dovanojami daiktai parems gerus darbus.

Patalpos Darbininkų g. 11 lieka tos pačios paskirties, kaip ir iki šiol, čia surenkami geros kokybės nereikalingi daiktai, jais remiamos tvarkingai, bet nepasiturinčiai gyvenančios šeimos.
„Skruzdėliukas“ duris atvers sausio 16-ąją. Mus galima rasti Kauno g. 4 (II a.), labai lauksime apsilankant!